Travní semeno na seno
|
|
|
|
|
 |
 |
|
CrazyLuck - (21) - 115.33 (?), 7.4.2010 17:24, zobrazeno: 14532x
Ahoj, chtěl bych se Vás zeptat ohledně travního semena na seno. Jedná se mi o to, že bych chtěl oset kus pole nějakou trávou, která bude hustá a vyšší, vhodná na kosení a seno. Díky za odpověď
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.39 (?), 7.4.2010 18:13
Musíte vybrat vhodnou LUČNÍ SMĚS. Jednotlivé firmy dodávající travní osiva mají v nabídkách vždy několik typů těchto směsí - do různých podmínek, různě rané apod. Najděte si jejich stránky a vyberte si podle svých potřeb.
Josef.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 133.198 (?), 7.4.2010 19:28
Ješt bych dodal, že solidní firmy Vám složí směs na míru.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 61.106 (?), 30.4.2010 11:08
Psárka luční, trojštět žlutavý a lipnice luční. Jsou to nejlepší trávy k onomu účelu a pro svůj zajímavý vzhled by ještě do směsi přidal třeslici prostřední. Ovšem skutečně nejlepší seno je z pravé květnaté louky s opravdu kvalitní skladbou nápadně kvetoucích neinvazních a nejen výživných, ale i léčivých bylin, takže žádné kopretiny a smetánky. Z nejdostupnějších tak zvaných pícních druhů například štírovník růžkatý a úročník bolhoj a velmi efektní je přítomnost třeba jen kohoutků lučních na vlhkých plochách a smolniček ob. na sušší půdě, nebo raněji kvetoucích prvosenek - vyšší do vlhka, jarní pro suché stanoviště. Nemám čas na vypisování. Fotky vlastních v minulosti založených květnatých lučních ploch sice mám, ale nechci se vázat a zdržovat registrací.
|
|
 |
|
 |
 |
|
PeterNR - Stříbrný Zahrádkář (306) - 206.136 (?), 30.4.2010 11:40
Zaujímali by ma Vaše skúsenosti s kvetnatými lúkami. Ďakujem. pstefun(zavinac)gmail.com
Peter
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 61.106 (?), 2.5.2010 15:50
Pro Peter : Abych podal kompletní ucelené informace se všemi možnostmi skutečnostmi a osobními zkušenostmi, tak by mi to ústně bez přestávky trvalo mnoho hodin a v písemné podobě je z toho obsáhlá kniha. Ty doby, kdy jsem měl na to tělesnou a duševní sílu i čas jsou již minulostí. Když píšu nějaké příspěvky (i jinde, než na zahrada.cz), tak jen rychlovky. Mám dost své práce i starostí a na počítač, který není můj se dostanu nepravidelně, většinou na krátkou dobu a hlavně, aby zjistil co mne samotného zajímá, tak se nezlobte, ale třeba nějakou tu fotku Vám pošlu, sice jsem v oněch letech fotil klasickým foťákem a stovky fotek rozdal v dokumentačních spisech, přesto v současnosti i digitálním fotoaparátem mám ' pár ' snímků v archívu. Adresu jsem si poznamenal.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
0 - (31) - 61.106 (?), 2.5.2010 21:05
Přece jen sem přidám snímky všem pro inspiraci. Některé se mi nepodařilo pro objemnost vložit a musel by je upravit , už však musím skončit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
0 - (31) - 61.106 (?), 3.6.2010 19:19
Senaře upozorním, že pokud nyní přerostlá tráva za dešťů polehne, tak pod ní dochází k hnití a vymírání všech cenných i výživou významných druhů bylin i trav a taková hmota plná toxinů se na seno (ani stelivové) nehodí, spíš je nebezpečné. Proto je lepší i za dešťů tuto mokrou trávu posekat, vyhrabat a nechat tlít na hromadách, nebo táhlých - " nudlovitých " valech na pozemku a nepodporovat rozvoj plísní a slimáků po celé louce. Vysečená plocha pak dobře znovu porost obnoví a ponechané kopy se časem rozloží a samy zmizí, pokud nejsou zkompostovány. Pro květnaté lučiny je tento zásah k udržení celkového druhového bohatství nezbytný.
|
|
 |
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 4.6.2010 8:17
Poznámka o konvalince u žab - no, jako by jste mně znal Nechci vypadat jako,,všechno vím, všechno znám", ale květnatou louku s podobnou skladbou taky mám! Tedy kousek louky Mám vysazené tři lípy a mezi nima nechanou louku - moje vize bylo postavit doprostřed nějaký hezký, vyřezaný úl. Jenže na to, abych se dala ještě na včelaření na to už opravdu čas nemám. Právě před týdnem jsme s manželem tuto otázku zase otevřeli s tím, že bychom včelky nechali prostě žít. Tudíž žádné stáčení medu, ať fungujou jako v přírodě. Máte někdo zkušenost - jde to?
Jinak, louka polehla, přesně jak píšete Králíky nemám, většinou si ji bere příbuzný pro kozy. Musím ho nahnat. Nemám tam a ani v okolí jsem se nikde nesetkala s diviznou fialovou. To vám tam roste samo? Já myslela, že je to nějaká stračka Zkusím si o ní něco vyhledat, jestli se také dá použít jako záhonová kytka 
Koukám, že podobné záliby má ještě Peter 
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|