Spálený trávník od hnojiva
|
|
|
|
host - 209.225 (?) 13.3.2010 11:47
Spálený trávnik, k stavu došlo pri slabej závlahovej dávke, alebo k vyššej 1rázovej dávke hnojiva, v nesprávnom termíne, takýto trávnik navrhujem vertikutáciou ošetriť, prehrabať, zapieskovať a dosiať vhodnou zmesou, ak je príliš utlačený navrhujem aerufikáciu s pieskovaním, u vás, ak máte tendenciu popáliť trávnik granulovanými hnojivami, navrhujem, hnojivá ako floralon alebo kristalon na trávniky, hnojivo sa mieša s vodou a lahšie sa aplikuje, a nikdy sa stým nespáli, pri správnom miešaní, a ešte, hnojí sa ráno alebo večer, nie za prudkého slnka, + dostatočne zaliať, hnojivo sa hnojí každé 2-3 týždeň, je to pracnejšie ale vyhnete sa spáleniu, pokiaľ dávka nieje odborne aplikovaná.
Martingardi@gmaill.com
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 198.206 (?), 14.5.2007 9:20, zobrazeno: 33454x
Pohnojila jsem trávník trávníkovým hnojivem Sedoscote od Agrobio. Hnojivo jsem rozvezla navečer a bohužel hned nezalila. Druhý den trochu sprchlo. Po třech dnech vidím že trávník začíná být spálený-zatím tak z 20%. Tak jsem ho včera hodně prolila vodou. Dá se to ještě zachránit když ho budu hodně zalévat a nebo se trává spálí i skořínky a už se neobnoví. Jak jinak ho ještě zachránit?
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.1 (?), 14.5.2007 9:50
Utopte ho ve vodě a příště hnojte méně.
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.1 (?), 14.5.2007 11:02
Mimochodem, na trávník je nejlepší obyčejné granulované hnojivo v kýblu za 200,- Kč , k dostání v každém marketu nebo lepším obchodě. Ještě se mi nestalo, že bych trávníku ublížil a to nijak nedávkuji, prostě ten trávník pohážu hnojivem a důkladně pokropím. Nejlepší je hnojit před deštěm.
|
|
|
|
|
|
|
host - 198.206 (?), 14.5.2007 12:00
Taky se mi to podařilo poprvé v životě. A že už hnojím nějaký čas! Tohle bylo ale divný hnojivo, byly tam granulky + nějaká drť vypadající jako prášek na praní. Jsem blb a vícero už si takové hnojivo nekoupím. A to prosím stálo 104/1kg. Takže docela dost. Kupuji 3kg/80,- a nic jsem ještě nepokazila. Až teď....Věřím v bouřky a lijáky - snad mě můj zelený koberec zachrání.
|
|
|
|
|
|
|
host - 209.225 (?), 13.3.2010 11:47
Spálený trávnik, k stavu došlo pri slabej závlahovej dávke, alebo k vyššej 1rázovej dávke hnojiva, v nesprávnom termíne, takýto trávnik navrhujem vertikutáciou ošetriť, prehrabať, zapieskovať a dosiať vhodnou zmesou, ak je príliš utlačený navrhujem aerufikáciu s pieskovaním, u vás, ak máte tendenciu popáliť trávnik granulovanými hnojivami, navrhujem, hnojivá ako floralon alebo kristalon na trávniky, hnojivo sa mieša s vodou a lahšie sa aplikuje, a nikdy sa stým nespáli, pri správnom miešaní, a ešte, hnojí sa ráno alebo večer, nie za prudkého slnka, + dostatočne zaliať, hnojivo sa hnojí každé 2-3 týždeň, je to pracnejšie ale vyhnete sa spáleniu, pokiaľ dávka nieje odborne aplikovaná.
Martingardi@gmaill.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.171 (?), 17.7.2016 14:26
Ing. Ferda je jiste znalec, ale místo kritiky, kdyby raději pripojil radu..kritizovat umi každý..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|