Plíseň sněžná - je úplně všude, co s ní?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 114.190 (?), 7.3.2010 12:37
Normalni vapneni travniku mi pomaha celkem ucinne. Zkuste - uvidite.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.146 (?), 14.3.2010 22:04
Měli jsme nejhezčí trávník široko, daleko. Všichni sousedé obdivovali. Zato nyní po zimě, vypadá trávník žalostně, řekla bych, že dopadl nejhůře v okolí, napadená místa jsou tak na 70% celkové plochy.Pravdou je, že jsme na podzim nevertikulovali, ani neprováděli žádná preventivní opatření. O jakési plísni sněžné jsme neměli totiž ani potuchy. Nemohla jsem se na to dívat, vzali jsme s manželem hrábě a trávník pohrábli. Teď již jen doufáme, že to nějak dopadne. Zdá se, že sem tam vykukuje zdravá tráva.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Vacino - (35) - 6.84 (?), 17.3.2010 21:46
Nebojte se, jak už tady psali ostatní, sluníčko a jarní vzduch trávních vysuší a je po plísni. Ten problém vidím všude, příroda se s tím poradí. Pocházím z Jizerských hor, tam jsou zimy dlouhé a vždycky se nám trávník krásně zazelenal. Měl jsem na trávníku plíseň všude, po vyschnutí jsem důkkladně vyhrabal suchou trávu, dnes pohnojil a vypadá to už zase líp...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 2.210 (?), 18.3.2010 14:08
Cim ted pohnojit travnik aby se nastartoval nebo je furt brzo??
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 149.7 (?), 18.3.2010 20:35
Beru Vás za slovo a doufám, že matka příroda to zvládne sama bez chemie. Na podzim jsme s otcem posekali a jen já použil specialní podzimni hnojivo na trávu (asi naposledy). Výsledek - (stejná lokalita a druh osiva, stejná výška a doba posledního sečení a i plocha) otec 90% plochy v pořádku, já sotva 15%!!! Dnes jsem vyjel s vertikutátorem (hřídel s drátkama, nastavená co nejvýš) a vyhrabal spoustu suchého materiálu. Bílá plocha cca 400m2 se změnila v přijatelnější barvu. Při důkladném prozkoumání očištěné plochy jsem zjistil že nic není ztraceno a sem tam se to začíná zelenat. Počkám týden a uvidím. Držím všem "postiženým" palce!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 247.195 (?), 18.3.2010 23:45
Do vertikutace bych v této době určitě ještě nešel. Tráva se sotva drží, nezůstalo by z ní nic, jen holá zem :-) Maximálně hrábě jen tak nahrubo, lupení jehličí atd a začátkem dubna nebo podle počasí až se začne tráva zelenat, třeba po prvním sekáním bych použil vertikutátor + dusík a trávu pěkně nastartoval. Nejsem odborník, ale takovou mám zkušenost. Brzo na jaře a pozdě na podzim je vertikutace skoro nemožná. Víc se zničí než pomůže, nehledě na to, že alespoň dle mé zkušenosti se od vertikutátoru při práci musí pořádně prášit. Jinak vše zůstává na nožích, vše se nalepuje a prostě to nejde. Takže bych určitě ještě vyčkal :-) Jinak plíseň mám také a má jí každý. Stejně jako každý rok bude vše za pár dní OK.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 207.91 (?), 11.4.2010 21:51
Dobrý večer a děkuji, odpověděl jste mi na otázku, kdy můžu provádět vertikutaci. Měla jsem dojem, že jsem ji už zaspala, (vertikutátorem chci provádět poprvé) ale zdálo se mi pořád dost vlhko.Teď zase prší a tráva hodně roste.Takže můžu, až se bude dát, posekat a potom provést vertikutaci, ještě asi tak do konce dubna? Ještě bych se chtěla zeptat, jestli holá místa po vertikutaci dosévat, nebo stačí jen pohnojit a tváva se rozroste? Děkuji. Eva
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |