Ohraničení trávníku

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.30 (?)
8.4.2011 16:35

Dnes sem brouzdal po Jihlavských stavebninách a na Znojemské výpadovce mají trávníkovou přídlažbu za necelých 10 korun, čož je rozumná cena.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 6.4.2011 13:14

Obi, Baumax, Hornbach a u nás ve Slatiňanech to má pan Urválek-stavebniny také. Velikosti jsou různé, barvy i tvary také. Podle mě byste se s některým ochotnějším prodejcem stavebnin mohla domluvit na objednávce a dovozu, když pojedou někde okolo výrobce.
Jeden příklad je Rieder beton-Jihlava a jmenuje se to "travní přídlažba".

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 233.207 (?), 6.4.2011 22:38
Zatím jsem objevil jediného výrobce této trávníkové přídlažby, a to Beton Brož, Otnice u Brna. Čím dále od Brna, tím hůře se dá sehnat. Pak to má jen Baumax a Obi, ale za trochu jinou cenu, než výrobce (a ten ji vyrábí v několika barvách ale řetězce obvykle nabízí jen šedou a červenou). Znám jeho areál dobře, prodává tam za dobrou cenu i některé lehce nepodařené výrobky (nesprávný odstín, o 2 mm větší rozměr, atd.)

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.30 (?), 8.4.2011 16:35

Dnes sem brouzdal po Jihlavských stavebninách a na Znojemské výpadovce mají trávníkovou přídlažbu za necelých 10 korun, čož je rozumná cena.

host - 184.220 (?), 14.5.2011 13:43

Pán Jarda, inak máte prekrásnu záhradu. Zaujala ma hlavne tá rastlina s veľkými listami na treťom obrázku. Je nádherná. Prezradíte, čo to máte? Jana

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 15.5.2011 0:17

Ricinus communis 'Impala' - skočec obecný.
Zelená varianta vyroste o něco větší, než červená. Červená je ale hezčí. Max. výška-3m, ale jenom první rok a při ideálních podmínkách. Na stejném místě je to další rok už jen poloviční.

host - 184.220 (?), 28.5.2011 0:30

Pán Jarda, pardon, že odpovedám až teraz, ďakujem vám za názov rastliny a za vysvetlenie. Ešte raz, krásna záhrada.  Jana 

host - 42.197 (?), 22.6.2011 22:31

Taky se připojuji,

je to krásná zahrádečka.

Kde jste sehnal tolik kamenů? Potřebovala bych nějaké ploché na cestičku-šlapáky, ale nevím kam se obrátit. Najít nějaký lom? Když bych potřebovala třeba jen 10-15 kamenů?

Věra

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 23.6.2011 0:04

Dobrý den.

Víte, já jsem trochu úchyl na kameny. Mám z nich respekt vzhledem k jejich věku a přirozené kráse. Teď mám na mysli ty velké vápence, opracované dlouhými věky okolo protékající vodou do úžasných tvarů, které nejdou uměle napodobit včetně jejich drsného povrchu.
Musíte se poohlédnout v okolí Vašeho bydliště po nějakém lomu. Tady v okolí se těží žula v různých barvách, také opuka, kdysi i pískovec ve Škrovádu a v Prachovicích vápenec a černá břidlice.
Já osobně těžím z toho, že si to umím zařídit pomocí známostí a kontaktů.
Nevím sice, jaké kameny chcete a v jaké lokalitě bydlíte, ale zkuste se prostě poptat známých a nakupte pár tekutých kolků. Ono se to poddá.

Na sehnání pár šlapáků Vám může stačit staré stavení, ze kterého se to dá vytěžit, nebo do betonu zasazená přírodní dlažba, koupená třeba v Hornbachu. Mě se víc než šlapáky osvědčily chodníky z vymívané dlažby. Je to přeci jen větší plocha, která se dá hlavně v zimě snadno udržovat prohrnováním a je docela levná na pořízení. Jednotlivé šlapáky se mi moc neosvědčili v tom že mi ze všech stran zarůstaly trávou a po každé zimě se jakoby utopily do okolního trávníku.

host - 72.98 (?), 11.6.2010 16:51

... s něčím podobným jsem se potýkal i já, pak jsem objevil plastový obrubník s oky do kterých se přitlučou umělohmotné kotvící hřebíky.Práce je s tímto výrobkem snadná a dá se i tvarovat do vlnovek a kruhů. Drahé je v dnešní době vše, ale myslím i na dobu kdy se nebudu moci ohnout.Peněz nelituji nebot mi to usnadní život.

host - 181.194 (?), 12.2.2011 13:46
Ja zas po rokoch skúšania rôznych materiálov prichádzam k názoru: žiadna zábrana a na jeseň obrýľováním okraje začistiť! Pásy z tmavozeleného zvlneného PVC sú pekné, ale po prvej zima sa začnú lámať, ako by boli z cukru. Drevené drahé polkolíky z agátového dreva napusteného proti plesni pospájaného pozink.drôtom Vam za 3-4 roky uhnijú v mieste prechodu zem-vzduch a postupne sa vylámu. Navyše kosenie oblúkov či rohov je kosačkou nemožné, musíte trávu dokosiť strunou alebo nožnicami. Ale aj rovný okraj-ak necháte kolíky trčať viac ako 4 cm vam zabráni pokosiť dokonale okraj trávnika. Takže najlepšie asi nemať žiadnu barieru. Keď áno, tak len v úrovni zemi, napr. z úzkych betónových dlaždic hrúbky 6-8 cm. To som ešte neskúšal, ale tento typ barier, najmä pri farebnej zámkovej dlažbe, je asi najdrahší. Paľo
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz