Jak na "travu" v travniku?

host - 243.197 (?)
6.8.2007 16:00
Ahoj, to co máš na těch fotkách je "pýr " a dá se zneškodnit dvěma způsoby, pokud na zahradě ještě nemáš vysazený pěkný trávník nebo tento pýr je tak rozmnožený, že už mezi tím není žádná tráva, tak nejlepší je to postříkat "randapem" ten ti to spolehlivě zničí a pak můžeš po týdnu vysadit trávu a ten druhý způsob je pracnější a nezbývá ti než každý pýr vytrhat ručně, nejlepší je to nožíkem jde to velmi snadno, bohužel žádný jiný herbicit na to nefunguje, tak aby to zničil a přitom pěkná tráva zůstala. tento pýr se velmi rychle rozmnožuje, tak je nejlepší to podchytnout na začátku a neodkládat to. taky velmi dusí pěknou trávu a tím ji zničí, že po zneškodnění pýru, tam už nic jiného není a musí se vysadit tráva. Ti kteří říkají ať necháme tomu volný průběh, že je to pěkné mít "louku" tak ať si ji mají, ale my kteří máme rádi zahradu a  chce mít kolem sebe pěkné prostředí, tak je neposlouchejme. Není to přece příjemné, když bosky se procházíme po pěkném trávníku? Všichni vám ho  obdivují a vy aspoň máte zněčeho radost. Takže zahrádkářům zdar.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

ilča - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88), 1.8.2007 10:04
Taky už jsem pochopila, že o záhony s čímkoli je snad menší práce než o zelený koberec. A je spokojený manžel, protože trávník je jeho starost, a záhony moje.

host - 169.30 (?), 5.9.2007 9:46
V trávníku v konkurenci ostatních travin a plevelů (co je ale plevel to je otázka naší volby) nemá tato rostlina velkou šanci a pokud sekáte alespoň 4x ročně tak časem zmizne. Problémem je v záhonech kde nemá konkurenci (tam doporučuji lidské sádlo, tedy pleju, pleju, pleju, pleju...). Herbicid na dvouděložné plevely nepomůže ježto se jedná o rostlinu jednoděložnou. K diskusi obecně: Je to krásný střet názorů na to jak má vypadat trávník. V podstatě všechny názory respektuji, jen snad bych v trávníku nepotřeboval to co roste významně výšše a rychleji než ostatní porost. I to ale není nutně třeba respektovat. Vždyť i takový pcháč nebo bodlák jsou nádhernou soliterou (tedy pro mně) a pokud by se zadařilo tak je možné jej při sekání i zachovat a kochat se jeho krásou. JP..

host - 243.197 (?), 6.8.2007 16:00
Ahoj, to co máš na těch fotkách je "pýr " a dá se zneškodnit dvěma způsoby, pokud na zahradě ještě nemáš vysazený pěkný trávník nebo tento pýr je tak rozmnožený, že už mezi tím není žádná tráva, tak nejlepší je to postříkat "randapem" ten ti to spolehlivě zničí a pak můžeš po týdnu vysadit trávu a ten druhý způsob je pracnější a nezbývá ti než každý pýr vytrhat ručně, nejlepší je to nožíkem jde to velmi snadno, bohužel žádný jiný herbicit na to nefunguje, tak aby to zničil a přitom pěkná tráva zůstala. tento pýr se velmi rychle rozmnožuje, tak je nejlepší to podchytnout na začátku a neodkládat to. taky velmi dusí pěknou trávu a tím ji zničí, že po zneškodnění pýru, tam už nic jiného není a musí se vysadit tráva. Ti kteří říkají ať necháme tomu volný průběh, že je to pěkné mít "louku" tak ať si ji mají, ale my kteří máme rádi zahradu a  chce mít kolem sebe pěkné prostředí, tak je neposlouchejme. Není to přece příjemné, když bosky se procházíme po pěkném trávníku? Všichni vám ho  obdivují a vy aspoň máte zněčeho radost. Takže zahrádkářům zdar.

host - 214.234 (?), 6.8.2007 16:44

Takzvaný pěstěný távník je dobrý akorát pro troškaře co mají pár metrů trávníku. Chtěl bych vidět jak lezete po kolonou s lupou v ruce po mé půl hektarové zahradě a zkoumáte, která travička je pýr, abyste ho mohl pinzetou vytrhnout. Možná kdybych byl v pořádném balíku tak bych si nato najal zahradníka, ale když to zůstává na mně, tak to pojezdím sekačkou a neřeším co sekačka seká.

host - 95.102 (?), 16.8.2007 14:03

Nechci se přidávat ani do jednoho názorového tábora... ale. Můžete mně někdo poradit, jak nejrychleji dosáhnout trávníku, který bude plný sedmikrásek a jetele? Díky za radu. A opravdu si nedělám legraci.

host - 1.3 (?), 16.8.2007 14:07
Po přečtení příspěvků nad Vámi, pak opravdu Váš dotaz zní legračně. A chcete mít i trávu mezi těmi sedmikráskami a jetelem?

host - 95.102 (?), 16.8.2007 14:59

To určitě. Trávník také. A ani trošku mateřídoušky by nevypadalo špatně.:-) Ne, myslím to vážně. Na zahradě mám plevele spoustu, ale ten co si přeji tam není. Napadlo mě trávu dosadit a přimíchat do travního semene směs s lučními květinami. Ale nejsem si jista, jestli by to k něčemu bylo.

host - 1.3 (?), 17.8.2007 6:34
Pokud někdo v okolí má v trávníku rozkvetlé sedmikrásky, tak stačí, když byste si tu jeho posekanou trávu rozhodila na svém trávníku, zaručeně Vám tam pak porostou, potom se Vám už budou rozmnožovat samy (u jetele to samé), ale časem úplně vytlačí růst trávy, alespoň mám takovou zkušenost.

host - 190.65 (?), 17.8.2007 19:59
Jedna se o ježatku kuří nohu (Echinochloa crus galli) - tedy žádný pýr jak se lze dočíst v příspevku výše... také další věc je špatne - Travinem ji nezničíte(funguje jen na cvouděložné což ježatka není) - ...nevertikutovat, nebo si ji namnožíte (vysemenením) daleko více... je to jednoletý plevel, takže snažit se bodově vypichovat, připadne najit si nejaky herbicid na jednoleté trávovité plevele... Rudolf Učík

host - 80.56 (?), 23.8.2007 12:16
Ale ty sousedovic posekané sedmikrásky musí mít dozrálá semínka. Pokud vy už nějakou tu sedmikrásku v trávníku máte, nesekejte, nechte ji vysemenit a pak už rychle přibývá (vlastní zkušenost), jetelíček to samé. Slyšela jsem, že se dají semínka sedmikrásek koupit, ale dá to fušku je sehnat. V.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz