Co je to za plevel

host - 185.138 (?)
31.5.2013 23:42

Já jen upozorním, že právě Lontrel a jeho obdoby se dlouhodobě odbourávají, pokud použijete trávu do kompostu, počítejte se dvěma roky na rozklad. A přestože v letáku je "Pěstování následných plodin bez omezení.", tak na školení bylo upozornění nejen na rizika ze slámy, ale i v půdě - funguje jako kořenový jed u sóji. A škodí na dvouděložných rostlinách i odparem - pozor na růže a jiné kulturní rostliny v blízkosti trávníku. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
DJholy - (31) - 90.143 (?), 29.5.2013 17:34, zobrazeno: 5697x

prosba, co je to za plevel a jak se ho zbavit, poradí někdo? Díky.

plevel
plevel

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4611) - 38.136 (?), 29.5.2013 18:01

Mochna. Běžné herbicidy do trávníků.

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 226.251 (?), 29.5.2013 20:25

Jen pro pořádek ještě upřesním, že je to nejspíše mochna plazivá - pětilístek - Potentilla repens.

Nepatří mezi významné plevele a tak asi na žádném přípravku nebude konkrétně uvedeno, že dobře (či naopak špatně) účínkuje právě na tuto mochnu. Vyzkoušejte tedy kterýkoli selektivní herbicid proti širokolistým plevelům do trávníků.

Josef.

narcisky - (33) - 63.251 (?), 31.5.2013 12:22

herbicid asi jo jen ty teploty pro něj nejsou ted zrovna příznivé také pořád čekám abych celý trávník mohla ošetřit Bofixem ale v návodě píšou aby i noční teploty byly kolem 15 stupnů plus pro dobré učinkování přípravku je to tedy pravda ještě počkat? plevel roste jak blázen furt leje v úterý jsem vše pohnojila a obávám se že mě to déšt odplaví kdoví kam když trávníkové hnojivo bylo údajně s pozvolným uvolnováním na 3 měsíce, protože plevel sice jede ale trávník byl po zimě ještě zatím mizernej a to ještě třeba chytím mechy nebo plísen poradí prosím někdo zda s Bofixem ještě čekat??? díky

host - 185.138 (?), 31.5.2013 23:42

Já jen upozorním, že právě Lontrel a jeho obdoby se dlouhodobě odbourávají, pokud použijete trávu do kompostu, počítejte se dvěma roky na rozklad. A přestože v letáku je "Pěstování následných plodin bez omezení.", tak na školení bylo upozornění nejen na rizika ze slámy, ale i v půdě - funguje jako kořenový jed u sóji. A škodí na dvouděložných rostlinách i odparem - pozor na růže a jiné kulturní rostliny v blízkosti trávníku. 

ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?), 1.6.2013 0:46

Ano, na kompost z trávy ošetřené Lontrelem jsme mnozí doplatili. Škoda jen, že se o dlouhodobém odbourávání nepíše v příbalovém letáku.

host - 185.138 (?), 1.6.2013 19:21

Ještě jsem byl upozorněn na obdobné přípravky - Trávníkové hnojivo včetně odplevelení s Dicambou - také dlouhé odbourávání, nekompostovat a Travin - hnojivo proti plevelům, obsahuje totéž co Bofix. A to také nemá žádné varování o použití posekané trávy. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz