Ochrana plotu proti prorůstání živého plotu

novas32 - (6) - 163.250 (?)
22.3.2016 14:29

Já se sousedem nemám žádný problém. Vztahy jsou dobré, máme cca stejně staré děti. Průhledný plot mi nevadí. Spíš mě zarazilo, že habry vysadil tak blízko, aniž by se mnou cokoliv řešil. Pokud rád stříháte sousedův živý plot, je to Vaše věc. Já na to nemám ani čas, ani vybavení a tím spíš ho nehodlám pořizovat kvůli něčemu, o co nestojím. Umožňovat sousedovi vstup na můj pozemek se mi nechce, protože mi zhamtá pracně založený a ošetřovaný okrasný trávník. Na čí straně je potom pravda?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 22.3.2016 9:33

Neuvěřitelné, jaké hovadiny tu řešíte. Živý plot je naprosto běžný, pohledově i funkčně příjemnější než betonová zeď. Samozřejmě, že má smysl ho dávat k plotu, nikoli dělat uličku mezi keřem a plotem, to jsem zatím nikde nezaznamenal. surprise Zastřižení přesahu jednou ročně je naprostá banalita. Navíc jsem nepostřehl, že by pán vůbec zkusil prohodit slovo se sousedem a domluvit se na nějakém postupu. Co to nejdřív zkomunikovat se sousedem, když předjímáte nějaké problémy, a až pak se ptát, co s tím? Třeba nebude mít žádný problém s tím, aby to zastřihával i z vaší strany.

Zkuste se s ním domluvit, že na plot ze své strany přiklopí nějaké desky nebo přiváže fólii. Tedy pokud se vám to takto bude líbit...

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 22.3.2016 10:02

To je otázka, z které strany plotu se na to koukáte. Namydlit tak bujně rostoucí rostlinu k plotu sousedově jistě hovadina je. K plotu do polí také, ale ne tak velká. Zastřižení sice je banalita, ale jak pro koho, opět z které strany. Asi taky patříte k tém kteří razí názory "co je tvoje, je moje a co je moje, do toho ti nic není. Na své zahradě si můžu dělat co chci."  

pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 22.3.2016 11:22

Odpusťte si posuzování osob diskutujících a zabíhání mimo téma, to do slušné diskuze nepatří. Jediné, co říkám, je, že živý plot je naprosto běžná věc, která je příjemnější než plot betonový a že by bylo dobré prohodit o jeho údržbě slovo se sousedem, případně tuto banalitu vyřešit jednou za rok rychlým střihem, než vymýšlet nějakou nevzhlednou zástěnu na plot. Je to prkotina, a spíš vidím vzhledem k formulaci dotazu hledání problémů a rozbrojů na straně tazatele. Z habrového živého plotu propadne skrz plot listí úplné minimum, stejně tak stačí ostříhat maličké přírůstky jednou ročně. Mě by v životě nenapadlo koukat na toto jako na "problém k řešení".

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 22.3.2016 11:39

Nesouhlasím. Ono totiž nejde o vašeho souseda, ale o tazatelova. Co je pro vás prkotina, pro jiného být nemusí. Co pro vás není k řešení, pro jiného být může problém. Ten plot tam dal (zasadil) soused, tazatel žádnou zástěnu nepotřebuje, alsepoň tak to chápu já. Osobně mám názor, že zasadit - cokoliv co potřebuje údržbu - 30 cm od sousedova plotu je hovadina, jak píšete.

novas32 - (6) - 163.250 (?), 22.3.2016 14:29

Já se sousedem nemám žádný problém. Vztahy jsou dobré, máme cca stejně staré děti. Průhledný plot mi nevadí. Spíš mě zarazilo, že habry vysadil tak blízko, aniž by se mnou cokoliv řešil. Pokud rád stříháte sousedův živý plot, je to Vaše věc. Já na to nemám ani čas, ani vybavení a tím spíš ho nehodlám pořizovat kvůli něčemu, o co nestojím. Umožňovat sousedovi vstup na můj pozemek se mi nechce, protože mi zhamtá pracně založený a ošetřovaný okrasný trávník. Na čí straně je potom pravda?

pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 22.3.2016 14:35

"zhamtá pracně založený a ošetřovaný okrasný trávník" - aha, pak je vše jasné.

A jen pro zajímavost - zkusil jste s ním prohodit pár slov?

novas32 - (6) - 163.250 (?), 22.3.2016 14:23

Obávám se, že o zelenou stěnu nestojím, tím spíš o to živý plot stříhat...

novas32 - (6) - 163.250 (?), 22.3.2016 14:21

Vztahy byly dosud velice dobré. Nevím, co ho to popadlo...

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 22.3.2016 14:35

Popadla ho jednoduchá idea. Odstínit plot a zabrat při tom co nejméně své plochy. Ovšem nenapadly ho důsledky. Tady na fóru to nevyřešíte. Takových dotazů tu byly mraky a řešení prostě není.

host - 17.210 (?), 22.3.2016 15:18

Samozrejme, zivy plot patri na hranicu pozemku, cize k plotu susedovmu. Je lepsi zeleny, ako betonovy. Lepsi ako pletivo s nejakou zavesenou celtou alebo rakosim a dava pocit sukromia. Ak to susedovi vadi, mal na to upozornit pri alebo po sadeni plotu. Normalne to ludom nevadi.

Co sa da este spravit, ale v zavislosti od toho, ako je to zasadene, zrezat plot do 20-30 cm od pletiva. Ja mam takto od susedov zasadeny buxus. Dovod preco som ho zrezal do tejto vzdialenosti je ucinne postrekovanie pri napadnuti skodcom (aby som nemusel k susedom) :-)   Plot je pruzny a krasne sa medzi pletivo a plot dostanem s postrekovacom. Vojdem do ulicky, odtlacim ho nabok a vrati sa na svoje miesto ked ustupim dalej. Nie je to moc pohodlne, ale da sa.

My sme mali susedku, ktorej nevadil strom vysadeny plizko pozemku,...na 10 rovnakych otazok odpovedala, ze jej to nevadi, ze je rada a bude to pekne a stastna bola ked sme jej povedali, ze ak budu presahovat konare, moze si ovocie naoberat. Po par rokoch zacal narek, ze strom je akysi velky a bude jej tienit.

Susedske vztahy su jeden velky kompromis....jednemu vadi plot, druhemu krik deti, grilovacka mladych vyrastkov do nocnych hodin, smrad z kurnika, nahlas pustene radio, alebo motorova kosacka, na Slovensku aj praca v zahradke v nedelu, pes co nahana macky, macky co spinia zahradu. Aj mne vela veci vadi, ale nikdy ich susedom nevycitam. Je to o susedskych vztahoch a spoluziti. Ak by bolo vsetko idealne a susedia by boli dokonali, tak by mi vadili muchy a iny otravny hmyz, caste dazde a zima v zime a teplo v lete.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz