Ochrana dřevěného plotu
|
|
|
|
|
|
|
host - 27.191 (?) 17.10.2006 0:32, zobrazeno: 218196x
Prosím o radu, jak chránit plot z dřevěných prken (upevněných na dřevěné sloupky) proti vlhkosti shora a zezdola. Plot je natřený Luxolem. Prkna jsou svislá, ale spojená dalšími vodorovnými a diagonálními prkny, která zvětšují tloušťku plotu. Právě tato vodorovná spojovací prkna budou asi nejchoulostivější na vlhkost. Takže nějaká hliníková lišta navlečená na horní okraj svislých prken nic neřeší. Nehledě na to, že by se na ní asi srážela vlhkost a vršek plotu by byl vlhký permanentně, nejen při dešti. Stejný problém se srážející se vlhkostí se asi týká i případné stříšky nad dřevěnými sloupky (průřez cca 15x15 cm). Z jakého materiálu ji udělat? Zatím mě napadá jen velmi důkladně natřené dřevo.
Děkuji za rady
Katka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.125 (?), 17.10.2006 1:20
Chce to perfektně vybroušené dřevo (čím více hladké, tím méně do něj vniká voda), základní nátěr je nejlepší provést napouštěcí fermeží a pak může být použit Luxol, velmi dobré zkušenosti mám s Xyladecorem, je sice drahý, ale účinný. Natírat to chce ve slabých, zato ale ve více vrstvách. Konce dřevěných sloupků je nejlepší seříznout hodně do špičky, tím se docílí dokonalého odtoku vody. Totéž bych provedl i u svislých prken.
|
|
|
|
|
|
|
host - 20.242 (?), 19.10.2006 0:39
Xyladecor nedoporučuji. A když , tak v kombinaci s Oversolem, což se už dost prodraží. Co takhle zkusit Karbolku? Začala se dělat v různých odstínech a vydží snad všechno.../např. železniční pražce jsou jí natřené/. Martina
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.125 (?), 19.10.2006 21:41
Myslíte si, že Xyladecor je špatná volba, když stojí plechovka cca 250,-? I nzámí, kteří s ním pracovali, s ním mají dobré zkušenosti, a to je již pár let zpátky. Já s ním mám natřené zábradlí na balkoně pouze v jedné vrstvě a je pořád jako nové. Karbolkou asi rozumíte Karbolin, že?
|
|
|
|
|
|
|
host - 52.88 (?), 17.10.2010 9:53
všechno drahé nemusí být kvalitní
|
|
|
|
|
|
|
host - 101.194 (?), 1.6.2010 20:35
Je bohužel zřejmé, že tomu absolutně nerozumíte. Nevím sice, čemu říkáte karbolka, ale "karbolín", tedy černouhelný nebo hnědouhelný dehet, kterým se napouštěly dříve pražce sice dlouho vydržel, ale bylo to pěkné svinstvo. Na zahradu určitě nedoporučuji, do půdy se budou vymývat škodlivé látky a ty přejdou i do rostlin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 95.120 (?), 4.12.2013 14:20
mám na chatě železniční pražce napuštěné Karbolinem.Jaký nátěr mohu použít abych obnovil impregnaci pražců-schody
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|