Ochrana dřevěného plotu
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.53 (?), 4.8.2012 11:17
Železniční pražce nejsou natírány, ale máčeny ve speciální lázni, která nemá s tím co koupíte v supermarketu nic společného.
|
|
|
|
|
|
|
host - 126.130 (?), 17.9.2014 9:42
Já teké nedoporučuji. Prodejce tvrdil, že na plot 7 let nebudu muset šáhnout. Po 3letech jsem se na to už nevydržel koukat... broušení a nový nátěr.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 92.195 (?), 23.7.2007 21:13
Dobrý den, obracím se na Vás s žádostí o poskytnutí rady jak nejlépe a čím obnovit ochranný nátěr venkovního dřevěného plotu. Před čtyřmi lety jsem si postavil dřevěný plot a provedl jeho základní ochranný nátěr nejdřív lignofixem a po několika dnech ochranným nátěrem xeladekor. Nakonec jsem ho 2x natřel silnovrstvou lazurou oversol přírodní barva. Plot stojí v zalesněném terénu, okolí břízy a asi 30 m od slepého ramene řeky Labe. V současnosti se na plotě tvoří nazelenalý film a nevypadá to vůbec hezky. Potřeboval bych poradit jak se zbavit onoho nazelenalého povlaku a jak a čím provést ošetření a nový nátěry tak aby plot vydržel co nejdéle. Předem děkuji za radu. S pozdravem Martinec Pardubice
martinecfranta@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 99.156 (?), 4.2.2008 21:31
Máte prosím někdo zkušenosti s nátěrem plotu vyjetým motorovým olejem? Nebo něčím podobným jako byly napuštěny pražce nebo sloupy? Hledám nejtrvanlivější nátěr. Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.203 (?), 4.2.2008 23:14
Vyjetý motorový olej odevzdejte u čerpací stanice nebo ve sběrném dvoře jako nebezpečný odpad k odborné likvidaci. Pokud děláte nový plot, ošetřil bych suché dřevo impregnací proti dřevokazným houbám (výběr je celkem slušný) a asi bych uvažoval okud seženete nějaký olej na dřevo. Myslím tím speciální olej pro tuto činnost. Napouští se tím zahradní nábytek. Naši dědové natírali teplou fermeží. I to je vlastně olej. Proti všem lakům a lazurám má výhodu, že se do dřeva zapije a nevytváří na povrchu film, který je nutné při dalším natírání nutné obrousit. Jinak hitem začínají být lbarvy na bázi pryskyřicí. Ale nejsem si jist, že bych je na plot s ohledem na jejich cenu použil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 94.204 (?), 5.2.2008 8:26
Dnešní lazury nemusíte před novým nátěrem sundávat stačí zlehka zdrsnit a provést opravný nátěr.
|
|
|
|
|
|
|
|