Dekorativní (okrasné) pletivo
|
|
|
|
kulda.m - (17) - 195.245 (?) 10.7.2012 15:17
Dobrý den,
mám zde sloupky ve vzdálenosti cca po 2,5 metru vysoké 50 cm, jsou zabetonované, z lešenářských trubek, takže žádné tyčky co se kácí. To by snad zaručilo pevnost. Cena na netu cca 1000,- Kč za 25 metrů., standard cena za podobné poplastované pletivo. Navíc je zahrada ve svahu a s plaňkovým plotem je potíž a poplast je bezúdržbový. Plot z lana by přišel nejméně na 8.000,- Kč, plot z proutí by si dovolil akorát milionář, nikoliv člověk ze zahrádkážské kolonie. Děkuji za inspiraci, ale držme se při zemi.
Hezký den přeje Kulda M.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kulda.m - (17) - 195.245 (?), 10.7.2012 9:01, zobrazeno: 8850x
Dobrý den, máte zkušenosti s dekorativním pletivem, viz obrázek? Chtěl bych s ním rozdělit zahradu k zahrádkářské kolonii. výška 65 cm. Jedná se o optické oddělení zahrady, nikoliv o "bezpečnostní prvek", délka 25 metrů. Máte s tímto plativem někdo zkušenosti?
Hezký den přeje Kulda M.
|
|
|
|
|
|
|
Tamarar - Bronzový Zahrádkář (67) - 77.68 (?), 10.7.2012 12:25
Co jsem viděl na okolních zahradách, je velmi chatrné a kácí se. Po jednom roce je zprohýbané a spíše hyzdí. Kolik to stojí?
Možná by bylo lepší zamyslet se nad: plotek spojený lanem, např. zde nebo se to dá udělat z proutí
Obojí stejně trvanlivé, proutí trvanlivější, originální a když se dobře udělá, nekacející se.
|
|
|
|
|
|
|
kulda.m - (17) - 195.245 (?), 10.7.2012 15:17
Dobrý den,
mám zde sloupky ve vzdálenosti cca po 2,5 metru vysoké 50 cm, jsou zabetonované, z lešenářských trubek, takže žádné tyčky co se kácí. To by snad zaručilo pevnost. Cena na netu cca 1000,- Kč za 25 metrů., standard cena za podobné poplastované pletivo. Navíc je zahrada ve svahu a s plaňkovým plotem je potíž a poplast je bezúdržbový. Plot z lana by přišel nejméně na 8.000,- Kč, plot z proutí by si dovolil akorát milionář, nikoliv člověk ze zahrádkážské kolonie. Děkuji za inspiraci, ale držme se při zemi.
Hezký den přeje Kulda M.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 225.251 (?), 10.7.2012 22:05
Mně osobně se Vámi zmíněné "dekorativní pletivo vůbec nelíbí. Opravdu je dosti "vachrlaté" a snadno se zprohýbá. Přednost bych dal třeba svařovanému "pletivu" např. Pantanet - Family. Je tedy dražší, než ono "dekorativní pletivo" ale daleko bytelnější a také vzhledově neutrálnější - je střídmě udělané pro svůj účel. Jistě existují i jiná podobná pletiva ("svařovaná ocelová síť") i od dalších výrobců.
Josef.
|
|
|
|
|
|
|
host - 17.222 (?), 24.7.2012 10:59
Pokud jde pouze o optické oddělení zahrady, nevidím důvod proč si zbytečně komplikovat život vymýšlením jiných variant. Nevím, zda se pletivo může lišit i výrobcem, ale na zahrádce máme pletivo Armor a nemůžeme si jej vynachválit. Žádné zmiňované kácení ani nic podobného.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|