Dekorativní (okrasné) pletivo

Tamarar - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (67) - 77.68 (?)
10.7.2012 12:25

Co jsem viděl na okolních zahradách, je velmi chatrné a kácí se. Po jednom roce je zprohýbané a spíše hyzdí. Kolik to stojí?

Možná by bylo lepší zamyslet se nad: plotek spojený lanem, např. zde nebo se to dá udělat z proutí

Obojí stejně trvanlivé, proutí trvanlivější, originální a když se dobře udělá, nekacející se.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

kulda.m - (17) - 195.245 (?), 10.7.2012 9:01, zobrazeno: 8853x

Dobrý den, máte zkušenosti s dekorativním pletivem, viz obrázek? Chtěl bych s ním rozdělit zahradu k zahrádkářské kolonii. výška 65 cm. Jedná se o optické oddělení zahrady, nikoliv o "bezpečnostní prvek", délka 25 metrů. Máte s tímto plativem někdo zkušenosti?

Hezký den přeje Kulda M.

dekorativní pletivo
dekorativní pletivo

Tamarar - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (67) - 77.68 (?), 10.7.2012 12:25

Co jsem viděl na okolních zahradách, je velmi chatrné a kácí se. Po jednom roce je zprohýbané a spíše hyzdí. Kolik to stojí?

Možná by bylo lepší zamyslet se nad: plotek spojený lanem, např. zde nebo se to dá udělat z proutí

Obojí stejně trvanlivé, proutí trvanlivější, originální a když se dobře udělá, nekacející se.

kulda.m - (17) - 195.245 (?), 10.7.2012 15:17

Dobrý den,

mám zde sloupky ve vzdálenosti cca po 2,5 metru vysoké 50 cm, jsou zabetonované, z lešenářských trubek, takže žádné tyčky co se kácí. To by snad zaručilo pevnost. Cena na netu cca 1000,- Kč za 25 metrů.,  standard cena za podobné poplastované pletivo. Navíc je zahrada ve svahu a s plaňkovým plotem je potíž a poplast je bezúdržbový.    Plot z lana by přišel nejméně na 8.000,- Kč, plot z proutí by si dovolil akorát milionář, nikoliv člověk ze zahrádkážské kolonie. Děkuji za inspiraci, ale držme se při zemi.

Hezký den přeje Kulda M.

oivo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (92) - 166.45 (?), 10.7.2012 15:58

Osobní zkušenosti nemám, ale toto pletivo má soused na předzahrádce, aby mu pes neočůrával květiny. Má to asi 4 roky a problém u něj nevidím. Ještě bych dodal, že je nemá kotvené, jenom prostě zapíchnuté do země. Ale na zkušenosti se můžu poptat.  I.

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 225.251 (?), 10.7.2012 22:05

Mně osobně se Vámi zmíněné "dekorativní pletivo vůbec nelíbí. Opravdu je dosti "vachrlaté" a snadno se zprohýbá. Přednost bych dal třeba svařovanému "pletivu" např. Pantanet - Family. Je tedy dražší, než ono "dekorativní pletivo" ale daleko bytelnější a také vzhledově neutrálnější - je střídmě udělané pro svůj účel. Jistě existují i jiná podobná pletiva ("svařovaná ocelová síť") i od dalších výrobců.

Josef.

host - 17.222 (?), 24.7.2012 10:59

Pokud jde pouze o optické oddělení zahrady, nevidím důvod proč si zbytečně komplikovat život vymýšlením jiných variant. Nevím, zda se pletivo může lišit i výrobcem, ale na zahrádce máme pletivo Armor a nemůžeme si jej vynachválit. Žádné zmiňované kácení ani nic podobného.

Michal. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (711) - 8.42 (?), 24.7.2012 12:02

Důvodem, proč si "komplikovat život vymýšlením jiných variant" je, že někomu (třeba mně) připadá dekorativní pletivo ošklivé. Výše zmiňované varianty, třeba lanový nebo proutěný plůtek jsou mnohem hezčí.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová stodola19:18
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?30.12.2024
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku22.12.2024
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku21.12.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika