Zahradní nábytek z umělého ratanu. Životnost a doporučení

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6601) - 9.142 (?)
27.9.2024 11:45

Zkušenosti nemám, ale pokud je to skutečně přírodní ratan (rotang), pak je nutné pečlivě chránit před povětrností a ošetřovat. Liána časem křehne a praská a to dříve než dřevo. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Karas - (2) - 45.81 (?), 27.9.2024 11:27, zobrazeno: 868x

Zdravím všechny, rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti s ratanovým venkovním nábytkem a případně získal doporučení na konkrétní výrobce / výrobky. Někdy před 4 roky jsem totiž koupil dražší ratanovou sedací soupravu, která byla opravdu perfektní, ale chvíli po záruce jsem začal pozorovat, že se některá ratanová vlákna začínají rozpadat a teď po 4 letech už jsou na několika místech potrhané. Sedačce dávám ještě jednu sezónu a asi ji budu muset vyhodit. Nicméně ratan se mi moc líbí a větší venkovní sedačku jsem si zamiloval, tak se mě jí nechce vstávat, ale mám strach, abych nekoupil zase něco, co vydrží 3-5 let a budu to moct vyhodit. Máte někdo doma ratanový nábytek opravdu dlouho a pořád v dobrém stavu? Co je to případně za výrobce, nebo kde byl kupovaný?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6601) - 9.142 (?), 27.9.2024 11:45

Zkušenosti nemám, ale pokud je to skutečně přírodní ratan (rotang), pak je nutné pečlivě chránit před povětrností a ošetřovat. Liána časem křehne a praská a to dříve než dřevo. 

Karas - (2) - 45.81 (?), 14.11.2024 8:33

Tak jsem začal nákup nábytku opravdu řešit a ještě se mi líbí několik zahradních sestav z akácie- konkrétně něco takového https://x-nabytek.cz/1639-zahradni-dreveny-nabytek Nemáte někdo osobní srovnání teak x akácie právě z hlediska životnosti? Četl jsem, že teak sice může mírně praskat, ale jeho životnost je opravdu dlouhá, pokud není nábytek umístěný vyloženě někde ve vlhku. Akácie by na tom měla být snad dost podobně, ale konkrétní osobní zkušenosti jsem nenašel.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika