Zazimování ryb

host - 224.58 (?)
24.9.2012 13:35

Niesom profi odborník ale odporučil by som KOI vybrať do nádrže s filtráciou a vzduchovaním. Ja tak robím už druhým rokom a kapríci sú bez problémov (klopem). Ku tomu vzduchovaniu, je dobré ho mať v najväčšej hĺbke, čím dlhšie stúpajú bublinky ku hladine tým viac kyslíka sa uvolní... Opakom je to v zime keď sa necháva vzduchovanie pár cm pod hladinou ako zábrana proti tvorbe ladu. Keby bolo vtedy na dne podstatne by ochladilo vodu už pri dne...

prikladám foto môjho zimoviska z 1000l nádrže. Obalená je 10cm polystyrénom.Je v bývalej kotolni a teplota vody v rozmedzí 10-12°C. Najlepšie by bolo okolo 22°C no financie mi nedovolujú vyhrievať...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 142.18 (?), 24.9.2012 8:30, zobrazeno: 13281x

Zdravím doma máme letost nové jezírko asi 4x2 metry s největší hloubkou 80 cm. Samozřejmě tu je asi 25 ryb (lín, karas,koi kapr, střevle, hrouzek a perlín) jsou to všechno letošní ryby takže jsou ještě malé, ale to co mě zajímá je to jestli vydrží zimu pod ledem nebo je dát do kádě se vzduchováním. Napadlo mě vylovit pouze koi kapříky a dát je v kádi se vzduchováním do sklepa a ostatní ryby nechat v jezírku. Nevím jak ostatní ryby co jsou v jezírku jsou na tom s odolností, ale problém bude je už jenom vychytat, protože jsou hodně plaché. Další věc co by mě zajímala pokud dám ryby do kádě jak je to se vzduchováním? voda má stříkát na hladinu nebo pouze strčit vzduchování pod vodu? Omlouvám se jestli to jsou hloupé otázky :), ale byl bych rád kdyby aspoň nějaké ryby přečkali zimu

host - 224.58 (?), 24.9.2012 13:35

Niesom profi odborník ale odporučil by som KOI vybrať do nádrže s filtráciou a vzduchovaním. Ja tak robím už druhým rokom a kapríci sú bez problémov (klopem). Ku tomu vzduchovaniu, je dobré ho mať v najväčšej hĺbke, čím dlhšie stúpajú bublinky ku hladine tým viac kyslíka sa uvolní... Opakom je to v zime keď sa necháva vzduchovanie pár cm pod hladinou ako zábrana proti tvorbe ladu. Keby bolo vtedy na dne podstatne by ochladilo vodu už pri dne...

prikladám foto môjho zimoviska z 1000l nádrže. Obalená je 10cm polystyrénom.Je v bývalej kotolni a teplota vody v rozmedzí 10-12°C. Najlepšie by bolo okolo 22°C no financie mi nedovolujú vyhrievať...

Kehar - (8) - 150.109 (?), 24.9.2012 20:41
Kolik Koi máte v té nádrži? Děkuji za odpověď.

host - 142.18 (?), 24.9.2012 21:28

Pouze dva a mají pouze 13 cm, spíš se obávám, že by ve vodě zůstalo moc ryb a pod zamrzlou hladinou by to pro ně bylo tak trochu těsný :)

Kehar - (8) - 150.109 (?), 25.9.2012 4:30
Omlouvám se otázka byla míře na na hosta s zimovací nádrží ve sklepě u kotle. Kolik Koi má v té zimovací nádrži? Viz foto

host - 224.50 (?), 25.9.2012 8:43

Minulý rok tam bolo 11 koi 25cm cca. Tento rok tam bude 10 koi cca 30cm a 5 koi cca 15 cm.  Filtrácia bude pozostávať z jednej nádoby s akvacitom a   dalšej nádoby s 40kg zeolitu + na výpusti budú nejaké vodné šaláty, ak prežijú... UV 11W ale nepôjde stále...

NR

Kehar - (8) - 150.109 (?), 25.9.2012 21:37
Možná to bude drzémám dotaz, také začínám letos poprvé zimovat KOI. Myslel jsem že udělám z IBC kontejneru přezimování v garáži jen řeším jak použít čerpadlo respektive sání vody zda položit čerpadlo na dno nebo nějak použít ten originál výpust, neměl byste nějakou radu nebo Eventuelně foto. Děkuji moc předem.

Ligor - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (66) - 25.177 (?), 25.9.2012 9:58

Takto, hloubka pro přezimování je hodně malá. Je to velký risk, v našich krajinách je zámrzná hloubka 70cm, ale nestalo se mi že by někdy voda promrzla do tak velké hloubky. Pokuď máte Koi kapry evpropské tak u nich mám zkušenost že v takto malé hloubce jsou schopni přezimovat, ale je to risk. U Koi originál japan bych to rozhodně nedoporučoval. Pokuď necháte ryby přes zimu v jezírku, tak mám několik doporučení. Velmi důležité je udržovat díru v ledu nad zimovištěm ryb (nad nejvetší hloubkou). Ta zajistí důležité odplynění vody. Nejlépe buď vzduchovacím kamenem (umístit ne víc jak 30cm pod hladinu) nebo topným tělesem. Dále je nutné z ledu odmetat sníh, kvůli rostlinám. A samozřejmě ryby nekrmit. Pokuď chcete přemístit ryby do zimního stanoviště tak je nutné aby mělo filtraci, vzduchování nestačí. Přeji zdárné přečkání zimi.

host - 4.7 (?), 25.9.2012 13:33

Ake rastliny mate na mysli?

Ligor - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (66) - 25.177 (?), 25.9.2012 16:40

Myslím tím vodní rostliny ale není to nutnost, jen to doporučuji. Ale je dobré když mají ryby i přes zimu denní cykli. Řekněte, líbylo by se vám být několik měsícu ve tmě?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz