Vodní želva v zahradním jezírku
|
|
|
|
host - 226.241 (?) 15.3.2014 9:39
Dobrý den,
o budoucnost želviček opravdu strach mít nemusíte! Nejenže Vám zlikvidují lekníny, a sežerou všechny rybky včetně toho, že aspoň okoušou koi kaprům ploutve do masa. Krmit je nutné masitou stravou, protože vodní želvy jsou dravé. Kromě toho velmi zdatně z jezírka vylezou a budou se procházet po zahradě. Rozhodně to nejsou mírumilovní tvorečkové a vůbec bych je nedoporučovala k dětem, moje dcera má dodnes na ruce jizvu po želvím kousnutí a vlčákovi, který se chudák šel napít z jezírka vykousla kus jazyka, tak že mu tam cca 2cm chybí.
Pročpak se jich asi kamarádka chce zbavit???
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 209.88 (?), 9.12.2010 23:00
Přes zimu jsou ve sklepě rozdělené na několik skupin v malých nádržích s trochou vody (asi10 cm) a spěj.Ideální teplota-8°C.
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.130 (?), 30.5.2010 16:52
Ahoj, já chci taky mít vodní želvu v zahradním jezírku.
Ale zatím ho ještě sháním byl jsem snad všude ale nikde nic a když už něco tak drahé. Ještě mě napadlo, že v jednom zverimexu v Břeclavi mají před dveřmi takovou nádobu a v ní mají rybičky. Tak skusím tam. Jinak u nás doma na zahradě mám všechno připraveno. Jinak jsem s tím ještě skušenost neměl.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.6 (?), 29.7.2019 15:38
Jak často měníte v jezírku vodu?
Šárka.
|
|
|
|
|
|
|
host - 209.88 (?), 9.12.2010 22:55
Je s nima legrace.To jejich skotačení, opalování, harašení a hašteření se zalíbí jistě každému.Když je budete dobře krmit, nechají ryby (ty zdravé) napokoji.Horší je to s vodními rostlinami.Třeba s leknínama byly hned hotové.Na jaře je dám proto do nového jezírka, které budou mít jen pro sebe.Na jejich kousky, které vyvádějí, se můžete podívat na YouTube.
|
|
|
|
|
|
|
Alenica - (21) - 35.122 (?), 15.3.2011 9:27
My máme taky želvu nádhernou už nějaký ten rok, žije v jezírku s rybami a rozumí si s nimi. Spíž ji ryby berou vše - zežerou ji i z tlamičky žižalu a granule. Jezírko není oplocené, ta želva jde na procházku a zase se vrátí. Již čtvrtý rok nakladla do písku modrá vajíčka, ale nemáme želváka, takže nic. Já želvu zase všem doporučuji do jezírka, když plave a za ní i pod ní plavou rybičky to je tak krásný pohled. Na zavolání vyplave, je to pěkná podívaná - je to naše Bobinka. Alena
|
|
|
|
|
|
|
host - 170.226 (?), 8.7.2011 15:03
Mám taky želvu nádhernou v zahradním jezírku. Je pěkná, ale ničí na co přijde. Museli jsme jí vykopat jezírko bez rostlinek. V jezírku s lekníny zlikvidovala na co přišla. Včera jsem byla svědkem neuvěřitelého. V jezírku se koupal vrabec, želva po něm skočila, roztrhala ho a snědla. A to byla po jídle. Krmím ji kočičími granulemi a oranžovými slimáky. Zimu tráví doma ve vaničce. Míša
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 226.65 (?), 14.3.2014 21:39
Můžu se zeptat? kamarádka se chce zbavit dvouch vodních želviček(druhy neznám) jsou 3 leté. já bych si je vzala, ale jen pod podmínkou, že je strčím do jezírka na zahradě a maximélně je budu jen krmit a zde je ten problé. Jezírko není mojem má (zatím) tři části jednu hlubokous leknínama a velkými KOI kapry, jedno malí kde většinou dáváme melé rybyčky a pak "bažinku" s cigárama atd, celé jezírko je po kraji obohnáno různými květinami a já se ptám, nezničí ho želvičky? nejspíš když je dám do toho malého bez leknínu, tak si v klidu přplavou, že? a též mám obavu a rybičky, kdyby se leknínům a rybyčkám něco stalo, tak bych měla velký strach o budoucnost želviček :-(
|
|
|
|
|
|
|
host - 226.241 (?), 15.3.2014 9:39
Dobrý den,
o budoucnost želviček opravdu strach mít nemusíte! Nejenže Vám zlikvidují lekníny, a sežerou všechny rybky včetně toho, že aspoň okoušou koi kaprům ploutve do masa. Krmit je nutné masitou stravou, protože vodní želvy jsou dravé. Kromě toho velmi zdatně z jezírka vylezou a budou se procházet po zahradě. Rozhodně to nejsou mírumilovní tvorečkové a vůbec bych je nedoporučovala k dětem, moje dcera má dodnes na ruce jizvu po želvím kousnutí a vlčákovi, který se chudák šel napít z jezírka vykousla kus jazyka, tak že mu tam cca 2cm chybí.
Pročpak se jich asi kamarádka chce zbavit???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|