Průchodky do sudu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 165.146 (?), 9.6.2008 8:53
Tak jak jste pokročil ve stavbě? V pátek mě došlo vzduchování (koupil jsem též ATMANa, ale HP12000), tak jsem do svého komorového filtru přidal vzduchování. Přestože jsem vypral molitany, tak vzduch mě krásně tyto molitany dovypral... A protože mám odkalení dole, tak jsem si všechen zbylý kal, co byl v molitanech vypral do jezírka Vzduchováním sice podpořím bakterie, ale také budu permanentně veškerý bordel posílat zpět do jezírka. Tak teď trochu váhám a přemýšlím znovu o konstrukci nového filtru. Budu muset znovu pročíst diskuze, zda u těch statických filtrů (biomolitan, static kaldnes) nepoužít vduchování jen za účelem čištění média. V tomto případě musí být možnost sud uzavřít ventilem a nečistoty sebrat ne spodem, ale vrchem (vzduch je nahoru vytlačí).
exn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pslany - Stříbrný Zahrádkář (120) - 113.200 (?), 9.6.2008 21:33
Zdravim, filtr jel dosud na vnitrni komoru, vcera jsem zapojil i vnejsi, v patek mi dosel rozvadec a dalsi vzduchovaci opony, startovaci bakterie jsem zatim nenasadil, protoze po dlouhem vahani jsem se po dvou letech rozhodl vymenit vodu, na dne bylo dost kalu, ktery ryby stale virily a zaroven jsem potreboval odchytit i tech 19 divokych, ktere jsem tam uz nechtel zivit (navic od 16 se zacnou hodit jako navnada na stiky )... vnitrni komora jede uz 10 dni tak nevim jestli tam ty bakterie vubec cpat mam, asi jeste pockam a uvidim co se bude dit, na hladinu jsem jeste nasadil mimo lekninu hyacinty a babelky...
|
|
|
|
|
|
|
host - 38.65 (?), 10.6.2008 8:46
po dlouhem vahani jsem se po dvou letech rozhodl vymenit vodu
...ne že bych tu situaci neznal, ale mám pocit, že jste zvolil tu nejhorší možnou variantu. Když už, tak jen částečnou výměnu vody, dno vysát. Zatím co jsem pochytil od těch zkušenějších, tak právě kvalitní voda pro život v jezírku potřebuje hodně času. Jak říkáme u nás doma, "co už včíl" :-)
Včera jsem se zaměřil na problematiku vzduchování a je to přesně, jak jsem si myslel, až už jsem tu chybu udělal (to je tak, když si člověk nečte a neuvědomí všechny technické detaily). Statická media se provzdušňují pouze za účelem čištění (odtok vrchem). Čištění filtru je taková nejméně populární činnost a tímto způsobem to půjde hodně zjednodušit. Tak mám o čem přemýšlet.
Ještě dotaz, na snímku nazvaném "prestalo virit, protoze jsem dosypal dalsi mnozstvi, zitra uz to pojede... " je vidět vpravo dole trubka, jaký má účel, kde je vyústěná? Že by mě nejaký detail unikl?
zatím vše
exn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 38.65 (?), 11.6.2008 11:18
Ta střední trubka má perforaci dole? Neměla by nabírat vodu spíše nahoře? Pokud nebudete mít uzavírací ventily mezi sudy, tak Vám poteče voda zpět do předchozího sudu, nebo mě opět něco uniklo? Už napouštíte jezírko?
exn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 38.65 (?), 18.6.2008 9:33
Nejaká průběžná zprávička o stavu jezírka a filtrace by nebyla? Bohužel sudy se mě stále nedaří sehnat (i přes kontakt, který jste mě posílal), tak nevím zda se k tomu letos vůbec dostanu. Navíc co jsem začal vzduchovat stávající filtraci, tak se voda začíná výrazně čistit. BTW docela mě zaujaly na kophenu filtrace se sítem, které je oplachováno proudem vody, příp. vzduchu. Docela zajímavý nápad, neuvažujete o tom? Relizace vypadá velmi jednoduše
exn
|
|
|
|
|
|
|
host - 38.65 (?), 10.7.2008 15:27
Tak první dva 200 l sudy jsou doma, ještě dva a mohu se do toho pustit také. Přesto se opět dovolím připomenout, jak funguje filtr? Nějaké nové poznatky, zkušenosti? Tedy pokud nejste někde na dovče.
zatím vše
exn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|