Zdravím, akurád pozerám na ten príspevok tej filtrácie kde pánovi nefunguje dobre prietok.Pozeral som obrázky, a vidím že pán použil takový ten molitan čo má vačšiu priepustnosť vody.
Ja som to u nás zháňal a nikde som nepochodil.To čo som našiel na nete je iba v malých rozmeroch, ale u pána vidím že použil dosku z ktorej vystrihol kruh na sud.
Bývam nedaleko Hodonína a bol som aj v tom záhradnom centre v priemyselnej zóne kde majú jazierka a filtrácie, avšak tam nič takové nemali, respektíve iba náplne do typizovaných filtrov-setov.
Odporučili ma do GUMOTEXU Breclav, ale tam nič takového nevyrábajú iba klasické madracové molitány.
Bol by som rád keby ste mi niekto vedel poradiť kde by som taký molitán zohnal v doskách, lebo potrebujem vyrezať kruh na priemer klasického 200l suda.
Mám jazierko okolo 10 000l a vyrobil som si vlastnú filtráciu pomocov 2ch 200l sudov.Jazerko je vystavené trochu nad zem kvoli tomu, že máme pozemok z kopca a kvôli podzemnej vode... Klasika z fólie.Kedže je teda jazierko vyššie, tým pádom aj hladina tak odobreám hadicou samospádom vodu do 1. suda odkial zase prepadáva samospádom do 2. kde je vlastne v oboch filtračný molitán, ale taký ten jemný.Síce som prekvapený účinnosťou (aj ked to mám sprovoznené akurád 2 týždeň), ale do toho prvého by bolo treba ten molitán s vyšším prietokom.
Dám aj obrázok len tak na rýchlo načrtnutý, ale na pochopenie stačí :-) (teda dúfam)