morrison - Stříbrný Zahrádkář (228) - 30.67 (?), 20.7.2009 9:11
Dobrý den.
Byl jsem ve Vaší situaci (podobné rozměry jezírka, stejné otázky a pochybnosti) asi před dvěma měsíci. Lákaly mě různé akční ceny na 0,5mm fólii (od 49 Kč/m2), nakonec jsem se však rozhodl pro 1mm tloušťku a myslím, že jsem udělal dobře. Předělával jsem malé jezírko, kterému psi prorazili drápy fólii, takže jsem musel vše dělat opravdu poctivě, aby to napříště vydrželo jejich přístup... Výkop jsem celý vysypal/vymazal pískem (drží i na velmi šikmých stěnách překvapivě dobře, tedy když je mokrý), na to jsem dal ještě různé zbytky Mirelonu a fólií, dále 200 gr. geotextile. Na to jsem pak natáhnul fólii a po jejím urovnání jsem ji i z vnitřku jezírka vyložil druhou vrstvou geotextilie. Teprve na to jsem pak do jezírka navážel kačírek a ukládal kameny.
Jsou to zatím sice, jak jsem psal, jen asi dva měsíce od realizace, ale psi jsou v jezírku takřka od rána do večera (rybičky=psí televize) a zatím (ťukám na nohu od stolu) bez problému.
Tu fólii jsem nakonec taky koupil v akci, a sice za 109 Kč/m2, což je na 1mm docela dobrá cena. Geotextili jsem však kupoval v tomtéž v hobbymarketu, co fólii, a dost jsem přeplatil. Kupoval jsem metr za 59,- a později jsem zjistil, že ve stavebninách se tentýž materiál prodává za 21 Kč/m2...
|