|
Opadaná zmarlika, 27.3.2024 Já ji měl cca 10 let. Min. rok normálně na jaře nasadila poupata a pak najednou z ničeho nic komplet uschla. A suchem to určitě nebylo. Tak snad nedopadnete stejně. |
 |
Identifikace stromu, 27.3.2024 Paulownia tomentosa (Pavlovnie plstnatá) |
 |
|
 |
Identifikácia stromu, 20.4.2023 Dobrý den. Hádám nějaká okrasná jabloň. |
 |
Co je to za keř?, 12.8.2022 Dobrý den. Spíše bych tipoval trojpuk. |
 |
Prosím o název keře, 30.5.2022  Dobrý den.
Prosím o název keře. Foceno tento víkend. Děkuji. |
 |
Prosím o název rostliny z Jizerských hor, 27.8.2021 Výborně! Moc děkuji. |
 |
Jaký druh tavolníku to je, 27.8.2021  Dobrý den.
Pozná někdo přesně druh tavolníku? Takové listy jsem nikde nenašel. |
 |
Prosím o název rostliny z Jizerských hor, 26.8.2021  Dobrý den. Poznáte někdo tuto rostlinu nalezenou v Jizerských horách? Hádá mě protěž, možná protěž lesní. Ale nevygooglil jsem obrázek, abych se s ním zcela ztotožnil. |
 |
Vícekmen z javoru. Jak na to?, 1.7.2021 Nebojte se a řízněte. Javory to snášejí v pohodě. Střihejte cca 5mm za řapíky vstřícných listů. |
 |
Jaký keř podél plotu, 12.4.2021 S dřínem souhlasím. Ještě bych přidal trochu kacířskou myšlenku - bambus. Ale s hlubokou pevnou ochranou, aby se nerozšiřoval do trávníku. Růst je rychlý a stříhat taky nemusíte. |
 |
|
 |
Název rostliny, 30.10.2020 Že jste to Vy, tak ho nechám dorůst - teda jestli to ještě do zimy stihne :o) |
 |
Název rostliny, 26.10.2020  Dobrý den.
Mohu požádat o název rostliny?
Děkuji. |
 |
Rostlina z víkendové jarní vycházky, 30.3.2020  Dobrý den. Prosím o identifikaci rostliny ze včerejší vycházky.
Děkuji. |
 |
Listnáč(e) k zastínění terasy, 15.10.2019 Kdybych měl navázat na nápad s bambusem, tak navrhuji jako variantu každoročně vyset fazole nebo lusky tak, aby na jaře ještě nestínily a na podzim už bude sklizeno.
Padlí na katalpě bych se nebál. Já osobně jsem ho na ni nikdy neviděl. Jestli... celý příspěvek > |
 |
Jacaranda mimosifolia - napadení rostliny, 20.9.2019 No, ma smulu. Uz jsem ji radsi skalpoval. Aspon bude mensi a treba se i rozdvoji. |
 |