Loni jsem sázel lekníny a kosatce ostříhané až ke kořenům včetně úpravy kořenů na začátku října a letos z nich jsou velké vzrostlé rostliny, takže není žádný problém vysadit rostliny nyní.
zdravím všechny příznivce zahradních jezírek. Mám teď malé dilema protože budu tento týden osazovat novou bahenní zónu plocha cca 5m2. Otázka zní zda-li mám rostliny sázet pouze do kačírku, nebo mám naspod nasypat substrát pro vodní rostliny. Samozřejmě druhá varianta zní lépe, ale jezírko má spodní výpust pro kompletní vypuštění a možnosti vyčištění například propláchnutím hadicí. Já osobně se přikláním spíše k samotnému kačírku.
Rostliny bych dal do košů bez substrátu jen do kačirku, koše zajistí menší rozrůstání a manipulaci. Ale záleží jaké rosliny budete sázet, Loni jsem vysadil kosatce a letos mají metr výšky ani jsem nečekal že se jim bude tak dařit.
Loni jsem sázel lekníny a kosatce ostříhané až ke kořenům včetně úpravy kořenů na začátku října a letos z nich jsou velké vzrostlé rostliny, takže není žádný problém vysadit rostliny nyní.