Obyčejný rýč (i fiskars) vs. bronzový
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Kudibal - Stříbrný Zahrádkář (141) - 42.216 (?), 24.3.2015 21:00
Už to bude pomalu rok, co pan Jarda napsal "Já si každopádně pořídím aspoň jednu lopatu, nebo rýč z bronzu a budu pokusovat sám."
Doufám, že se s námi podělí o výsledky pokusů.
Já za sebe můžu říct, že kdybych si koupil rýč za 4000Kč, tak bych prostě zlepšenou úrodu zaznamenat musel. I kdyby byla horší úroda než v roce 1947.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 229.3 (?), 13.10.2016 12:52
K tomuto bych snad jen řekl.1. Přečtěte si knihu Lunární zahrada
2.Vyzkoušejte bronzové nářadí a až potom diskutujte. Jinak to nemá žádný smysl. To je jako vysvětlovat lidem v pralese co je to elektrika, že existují bakterie které sice nevidí, ale jsou. Nebo člověku co celý živod žije sám vidí jen černobíle vysvětlete že vy vidíte barevně a co jsou to barvy. To že něco člověk nezná nebo nevidí ještě neznamená že to neexistuje a ani že jo. Každý kdo o čemkoliv pouze teoretizuje na základě svých omezených znalostí s jinými lidmi musí připustit, že jediné jak zjistit kdo má pravdu je svá a jen svá osobní zkušenost. Takže pojdme to nejprve vyzkoušet a teprve potom se pojdˇme prosím spolu bavit. Jinak to přece nemá absolutně žádnou váhu :-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.46 (?), 13.10.2016 15:23
Tak mi ten bronzový rýč půjčte, ať si ho vyzkouším a ať si můžu pěstební výsledky porovnat. Nežiji v SRN a nemám jejich důchod. Pokud by to opravdu zvyšovalo výnosy, tak dva metráky navíc z hektaru, je jen výsměch, protože to hodnotu bronzového rýče nikdy nevyváží.Stačilo by doložit odbornou prací na toto téma, od člověka, který má navíc spoustu písmenek před a za jménem, či od některého odborného kolegia.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
JendaV - (20) - 16.212 (?), 26.3.2015 10:00
Můžete nastínit mechanismus, kterým obdělávání půdy nářadím dramaticky zúrodňuje půdu? Mně to nepřijde moc pravděpodobné.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |