"Montáž" kamenné kaskády

host - 14.108 (?)
19.4.2015 19:48

pouziva se pro snizeni horlavosti v plastech... vice o toxicite zde.

jina zhlediska legislativy a informovanosti to tam musi byt... napr kazdy pripravek proti rase je toxiky pro vodni organismy pac rasa je vodni organimus nebal bych s toho ve folii jsou jne zmekcovdla a dasi chem komponenty ktere se mohou luhovat ploha styku s vodou je x krat vetsi nez tahle pena plus dalsi plastove kmponenty v jezirku potrubi skimmer atd

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 65.105 (?), 14.4.2015 23:46

Tak, prezeral som si tie listy od Den sa v liste uvadza:

H400 Veľmi toxický pre vodné organizmy
H410 Veľmi toxický pre vodné organizmy, s dlhodobými účinkami

u ciernej od Touch n'Foam a ta v list tieto H... nema.

Tak fakt neviem. Ale comu uz vobec nechapem, ako sa moze nieco volat STUDNIČNÁ ak nie je vhodna pre styk s pitnou vodou, Naco mi je taka studna?

J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 15.4.2015 8:37

Pěnu nedáváte přímo do jezírka, ale pracujete v suchu vedle. Po vytvrzení je pěna bezpečná, ale v době vypěňování vzniká jednak hnací plyn a také různé organické kyseliny a nezpolymerované mezistupně. Tj. není dobré aplikovat do prostředí, kde jsou už ryby usídlené, ale dát je (ty ryby aj vodní organismy) do jezírka asi tak 48 hodin po vytvrzení.

cool

čerstvý cement také rybám škodí, ale po vytvrdnutí nemají s betonem problém

host - 17.210 (?), 15.4.2015 9:43

To moze byt pravda. Dolezity je certifikat a navod pouzitia. Aj butylova guma a pvc folia ci geotextilia, ci plastnova krabica filtracie su v procese vyroby riadne svinstva.

host - 217.71 (?), 15.4.2015 14:34

Nevím na jaké studnařské pěny od Den Bravenu se kolega nahoře díval, ale já to lepil touto, kde výslovně píší, že splňuje vyhlášku (bla bla) a je vhodná pro použití ve styku s pitnou vodou! Žádné info o tom, že je toxická jsem v popisu či technickém listu nenašel!

Jasně, že hnací plyn je svinstvo, ale ten vyprchá okamžitě. A jak jsem psal v některém z předchozích příspěvků, tak jsem vodu pustil až po vytvrdnutí pěny (cca 30minut) a žádný bordel mi to do jezírka nespláchlo! Ani jedné jediné rybce nic není po 14ti dnech!

Použitá pěna:

http://www.denbraven.cz/trubickove-pur-peny/0590-studnarska-pena-45-cz45.html

host - 217.71 (?), 15.4.2015 14:53

Tak se omlouvám, kouknul jsem ještě do bezpečnostních listů a tam opravdu píší, že látky obsažené v pěně, cituji "Může vyvolat dlouhodobé nepříznivé prostředí pro vodní organizmy". Teď je otázka zda vůbec brát v potaz ono slůvko "může" nějak vážně! Protože jsou tam strašáci ve stylu "Může poškodit kojené dítě! Podezření na karcinogení látky! Zdraví škodlivý!" a tak dále..Dneska je zdraví škodlivé snad úplně vše k čemu člověk denně přijde do styku... Nedělal bych z toho žádnou vědu... ;-)

Pro ty znalejší zde:

Jen jediná látka v pěně je vedená jako "možná" škodlivá pro vodní organizmy, víte o co se jedná? Je v koncentraci 10-25% a název je "alkanes, C14-17, chloro;chlorinated paraffins"... viz bezpečnostní list v PDF

host - 14.108 (?), 19.4.2015 19:48

pouziva se pro snizeni horlavosti v plastech... vice o toxicite zde.

jina zhlediska legislativy a informovanosti to tam musi byt... napr kazdy pripravek proti rase je toxiky pro vodni organismy pac rasa je vodni organimus nebal bych s toho ve folii jsou jne zmekcovdla a dasi chem komponenty ktere se mohou luhovat ploha styku s vodou je x krat vetsi nez tahle pena plus dalsi plastove kmponenty v jezirku potrubi skimmer atd

host - 65.105 (?), 19.4.2015 19:01

Ano vsetko je OK, tiez som pozeral tuto stranku, ale ked si stiahnete "Bezpečnostní list" z tejto stranky, tak na desiatej strane sa docitato to co som citoval. tak neviem. Ale ked mate odskusane tak neviem. A aky je rozdiel medzi "Studnařská pěna - Zimná studniarska pena ". asi kedy s nou pracujeme. No bolo by divne ked sa to vola studniarska pena a bola by toxicka. Ale vsetko je mozne.Ale ked sa Vasim rybkam nic nestalo tak snad aj moje to preziju.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz