KG potrubí od guly a skimeru
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 95.128 (?), 15.4.2012 19:45, zobrazeno: 8328x
Zdravím zkušené jezírkáře mám dotaz zda potrubí od guly a skimeru se mezi sebou lepí nebo jestli vše drží pouze na těsnění které je součástí té KG roury díky za odpovědi.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.30 (?), 16.4.2012 12:47
Pane Hrkal. Díky za odkaz ted je mi to úplně jasné.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 95.128 (?), 19.4.2012 20:32
Dnes mi přišla na dobírku poštou dnová vpust (GULA) jakým lepidlem jí lepíte na KG potrubí prosím doporučte mi něco co opravdu funguje a 100% drží. Lepidlo nebo tmel?. Díky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.2 (?), 20.4.2012 7:56
Lepidlem na PVC/KG. Možná trochu zdrsnit, očistit a pak lepit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 200.166 (?), 20.4.2012 17:58
v predajniach bazenov maju dobre lepidlo (ale aj cena je dobra cca 8eur 100ml tuba) Pouzil som ho na rozvody pri bazene, ale na jednom spoji som pouzil obycajne na lepeny odpadovy system, cca 1-2 eur tuba (minulo sa to drahsie) Spoj samozrejme drzi.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář (1463) - 73.81 (?), 24.1.2013 15:11
Ad2) ve skimeru máte obvykle nějaký košík nebo síto. Provoz bez něj je silně nepraktická záležitost. V realizacích, kde ta "kontrolní výpusť " byla se to řešilo jen T-kusem na potrubí ukončeném zátkou
Ad3) ono je těžké, kde (a zda vůbec) se Vám v jezírku budou sedimenty tvořit. Díky tvarům nádrží je proudění vody a následná sedimentace leckdy překvapivá, a kaly si sedají na místech, kde by je člověk nečekal. Mě na 13m2 přijdou 4 výstupy zbytečné, a řešil bych to bud vysavačem, nebo tím koštětem. Svou práci by mohlo odvést i šikovně umístěné vzduchování. Pokud budete mít rovné ploché dno bez kačírku, přemýšlel bych o bazénovém vysavači.
Na výstupu jsem nikdy žádnou mřížku neviděl. Pokud z průchodky poteče voda, ryba tam nevjede, a když bude výstup zavřen, narazí na ventil nebo šoupě. Myslím, že si v nádrži ryby najdou daleko hezčí schovávčky :)
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|