Kam ted s koi kaprem (original)?

host - 200.166 (?)
21.10.2012 13:25
To je pravda, ale tieto male koi kapre sa chovaju v umelych chovoch, preto su chulostivejsie. Potom ked povyrastu a aklimatizuju sa vydrzia rovnako ako obycajne.. ved je to iba kapor.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 8.1 (?), 15.9.2012 12:05, zobrazeno: 4035x
Koupil jsem ve sleve originalniho koi kapra. Neni velky, cca 15m. Mam ho pustit do jezirka nebo ho letos "prezimovat" ve vetsim nevytapenem akvarku pri pokojove teplote. Byl by tam jedinou rybou. Jde mi o to, ze se nestihl aklimatizovat a za par tydnu se voda ochladi. A japonsti koi jsou pry choulostivejsi. Ted mi nejde o karantenu, jen o vlastni zimovani. Jezirko ma cca 12m3 a hloubku 130cm. Jiz 2 zimy v nem jsou 3 jini kojaci. Ty jsem tam ale daval vzdy na jare.

host - 220.182 (?), 15.9.2012 14:05

Na 15m koi musíte mít bazén wink...   

Kapry nemám, ale myslím si, že ve 130cm hl. by měl přežít v pohodě, tam voda nezamrzá a řekla bych, že než být sám v akvárku -  ale jak říkám, zkušenost s nimi nemám...            Lída

Ligor - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (66) - 159.200 (?), 15.9.2012 17:42

Typuji že Koi má 15 cm a nikoliv metrů. Takto malí Koi a ještě dovezený originál z Japonska doporučuji zimovat v zimovišti. Takže ve vašem případě v akvárku. V akvárku přes zimu zesílí a na jaře ho můžete plného sil pustit do jezírka. A je pravda že Japonský Koi je více choulostivý na chladnou vodu, proto se i doporučuje největší hloubka minimálně 1,5 metru.

host - 8.57 (?), 15.9.2012 21:46
No, je to preklep. To by nebyl kaprik, ale vorvan. :-) Je pravda, ze jezirko nema sanci promrznout az ke dnu. Zatim jsem na nem letos nameril max 30cm ledu - to je na polabi asi maximum. Ale na druhou stranu byla u dna teplota jen 3st.C. Proto si myslim, ze by bylo dobre kaprika aklimatizovat az na jare. Pres rok povyroste a lepe si bude zvykat na pokles teploty.

host - 102.197 (?), 16.9.2012 8:29

Vloni jsem v létě a koncem léta dal do jezírka také pár "japonců". Zimu přežily, ale po oteplení vody se u asi 1/3 z nich objevily problémy (plíseň, boláky).

Myslím si, že to bylo způsobené tím, že ryby žily v podstatě ve sterilním prostředí kádí, od narození při stálé teplotě. Po vypuštění do jezírka neměly čas na aklimatizaci a za několik týdnů se voda ochladila na cca 4st. A to byl pro choulostivé kojáky šok. Při oteplení se pak projevily problémy...

Takže já doporučuji zimovat v akvárku a vypustit na jaře... U 15 cm ryby by v tom neměl být problém...

host - 217.203 (?), 16.10.2012 21:17

Original koi není choulostivější než obyč. místní nevybarvený. Je tam rozdíl jen v barvě. V Japonsku jsou ještě tvrdší zimy než v Evropě. Já mám original koi v zimě v suterénu kde je cca 5C ali i občas -1 a ryby jsou ok. Lidi co japankoi zimují venku také nepozorují rozdíl mezi obyč. a ušlechtilým japankoi. Takže klidně venku. Ale v jezírku se může v zimě stát lecos a pak můžou padnout všechny ryby. Tak jen kvůli tomu je dobré dát japankoi do sklepa do kádě a vypustit na jaře. Ale to je jen pro to, že je to drahá ryba. Ne že by byla choulostivější. Stejně tak může padnout i obyč. koi.

host - 200.166 (?), 21.10.2012 13:25
To je pravda, ale tieto male koi kapre sa chovaju v umelych chovoch, preto su chulostivejsie. Potom ked povyrastu a aklimatizuju sa vydrzia rovnako ako obycajne.. ved je to iba kapor.

jiřizaj - (3) - 48.1 (?), 24.10.2012 18:30

pokud mate dost hluboke jezirko tak koi přežije bez ujmy, nevídim žadny duvod ho přenašet někde do sklepa!!!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz