Filtrace z IBC kontejneru
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 184.30 (?), 14.8.2012 0:23
Podle mne bezvadný nápad s IBC kontejnerem, ale umístím do něj 100 litrů media kaldnes a vzduchovací kámen 30 cm a bude z toho vynikající biologický filtr. Před něj se ale nezbytně nutně musí dát mechanická filtrace a to vidím na štěrbinový filtr 300 mikronů. Tím vznikne bezkonkurenční filtrace pro jezírko s koi alespoň do 40 m3.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 58.113 (?), 18.8.2012 14:26
Ty kartáče tam jsou prakticky nanic. Mám taky samodomo biofiltr, a po takřka celé 1 provozní sezoně, jsem usoudil, že nejlepší je naplnit prakticky celý objem bioelementama (proloženo 2 vrstvami bioakvacitu).
|
|
|
|
|
|
|
host - 130.2 (?), 16.5.2013 20:03
Kartáčový předfitr Vám bude fungovat pokud budou kartáče zasunuty do sebe a vyplňovat celý prostor komory. Takto Vám voda i s nečistotami (hlavně řasami) proteče kolem kartáčů. Investoval bych ale do kvalitního např. štěrbinového filtru a celou šachtu bych vyplnil f. médii, tak jak Vám radí kolegové v tomto vláknu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 89.234 (?), 3.7.2013 19:18
Dobrý den Všem,
rozhodl jsem se vyrobit biologický filtr z IBC kontejneru, inspiroval jsem se zde u kolegů jezírkářů. Ctěl bych Vás tímto požádat o kritiku a rady ohledně filtrace. Jezírko cca 55m3, Pouze několik málo menších ryb jesen, karas. Složení dle obrázku, moje otázky jsou, bude stačit voda protékat skrz komory i při budoucím zaplnění bioakvacitem. Čerpadlo cca 12m3/hod. Výtokové potrubí 150mm. Voda bude natékat přes štěrbinový filtr 250 micronů. Husí krky mám zdarma k dispozici, proto je chci využit. Je mi jasné, že kapacita bioelementů nemusí být dostatečná, s místem problém nemám, filr by bylo možno případně později rozšířit o další nádrž. Děkuji Všem za připomínky a nápady. Luděk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.6 (?), 4.7.2013 9:58
Dobrý den pane Hrkale, děkuji za komentář, bioakvacit jsem umistil s ohledem na zrovnomernení průtoku vrstvou husích krků, logicky mě to tak napadlo, možná to je zbytečné. Bioakvacit jsem dále umístil s ohledem k jeho obrovske bio ploše. Určitě má větší bio čistící schopnost, ale je to třeba jen můj dojem. Myslíte, že by bylo lépe bioakvacit uplně vyřadit. Mám pročtené veškeré diskuse a přišlo mi, že je lépe upřednostnit průtok. Bioakvacit ho má určitě omezený, ale jeho plocha je cca 1m2. Nedokážu odhadnout zanášení, děkuji za Vaše připomínky. Luděk.
|
|
|
|
|
|
|
|