Filtrace z IBC kontejneru

host - 147.6 (?)
4.7.2013 9:58

Dobrý den pane Hrkale, děkuji za komentář, bioakvacit jsem umistil s ohledem na zrovnomernení průtoku vrstvou husích krků, logicky mě to tak napadlo, možná to je zbytečné. Bioakvacit jsem dále umístil s ohledem k jeho obrovske bio ploše. Určitě má větší bio čistící schopnost, ale je to třeba jen můj dojem. Myslíte, že by bylo lépe bioakvacit uplně vyřadit. Mám pročtené veškeré diskuse a přišlo mi, že je lépe upřednostnit průtok. Bioakvacit ho má určitě omezený, ale jeho plocha je cca 1m2. Nedokážu odhadnout zanášení, děkuji za Vaše připomínky. Luděk.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 184.30 (?), 14.8.2012 0:23

Podle mne bezvadný nápad s IBC kontejnerem, ale umístím do něj 100 litrů media kaldnes a vzduchovací kámen 30 cm a bude z toho vynikající biologický filtr. Před něj se ale nezbytně nutně musí dát mechanická filtrace a to vidím na štěrbinový filtr 300 mikronů. Tím vznikne bezkonkurenční filtrace pro jezírko s koi alespoň do 40 m3.

lotusek - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (78) - 44.59 (?), 17.8.2012 8:22

Filtrace uz je hotova a tak prikladam nejake fotografie. Z urizleho vrsku IBC jsem zhotovil prepazku a umistil do vznikle komory kartace jako machanicky predfiltr. Neni sice tak ucinny jako sterbinovy filtr ale cenove urcite dostupnejsi :))  Prutok filtru jsem reguloval tak, ze momentale filtrem proteka cca 5m3/h vody coz mi staci pro spravnou fuknci skimmeru i guly. Cely filtr me vysel na nejakych 5000,- vcetne filtracnich medii. 

host - 58.113 (?), 18.8.2012 14:26

Ty kartáče tam jsou prakticky nanic. Mám taky samodomo biofiltr, a po takřka celé 1 provozní sezoně, jsem usoudil, že nejlepší je naplnit prakticky celý objem bioelementama (proloženo 2 vrstvami bioakvacitu).

host - 130.2 (?), 16.5.2013 20:03

Kartáčový předfitr Vám bude fungovat pokud budou kartáče zasunuty do sebe a vyplňovat celý prostor komory. Takto Vám voda i s nečistotami (hlavně řasami) proteče kolem kartáčů. Investoval bych ale do kvalitního např. štěrbinového filtru a celou šachtu bych vyplnil f. médii, tak jak Vám radí kolegové v tomto vláknu

lotusek - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (78) - 44.59 (?), 16.5.2013 22:21

Zdravim i kdyz jsem toto tema zakladal a je to necely rok co jsem filtr dal dokupy a nemuzu nic jinyho nez souhlasit. uz ted premyslim jak investovat a predevsim jak vtesnat do maleho prostoru sterbinac a cely IBC kontejner vyuzit jako biologickou filtraci :) Ted uz vim ze umistit kartace bylo spise vyhozeni penez a naprosto souhlasim :))) ale chybami se clovek uci a filtrace zatim funguje si myslim dostatecne :)

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 17.5.2013 8:50

Těžko říct, jestli ty peníze za kartáče jsou úplně vyhozené. Je jasné, že štěrbinový filtr je určitě výkonější, na druhou stranu se kartáče montují do komerčních i DIY řešení už velmi dlouho. Kdyby byly úplně k ničemu, tak by se do filtrů nedávaly

host - 130.2 (?), 20.5.2013 9:51

Zdravím,  taky jsem prošel jistým " vývojem smiley " Pokud bych Vám mohl poradit,  je-li to možné přistavte novou šachtu pro filtraci. Tu stávající použijte pro předfiltr a technické zázemí (nebo naopak). Kontejner využijte třeba na dešťovou vodu...

host - 89.234 (?), 3.7.2013 19:18

Dobrý den Všem,

rozhodl jsem se vyrobit biologický filtr z IBC kontejneru, inspiroval jsem se zde u kolegů jezírkářů. Ctěl bych Vás tímto požádat o kritiku a rady ohledně filtrace. Jezírko cca 55m3, Pouze několik málo menších ryb jesen, karas. Složení dle obrázku, moje otázky jsou, bude stačit voda protékat skrz komory i při budoucím zaplnění bioakvacitem. Čerpadlo cca 12m3/hod. Výtokové potrubí 150mm. Voda bude natékat přes štěrbinový filtr 250 micronů. Husí krky mám zdarma k dispozici, proto je chci využit. Je mi jasné, že kapacita bioelementů nemusí být dostatečná, s místem problém nemám, filr by bylo možno případně později rozšířit o další nádrž. Děkuji Všem za připomínky a nápady. Luděk.

Filtrace z IBC
Filtrace z IBC

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 4.7.2013 9:06

S tím průtokem bych měl trochu obavu, i když budete mít předřazeno síto, tam bych se trochu bál. To chce nějakou delší provozní zkoušku.
Když na ten obrázek koukám, přemýšlým, zdali ta spodní vrsta bioakvacitu tam má nějaký smysl.

host - 147.6 (?), 4.7.2013 9:58

Dobrý den pane Hrkale, děkuji za komentář, bioakvacit jsem umistil s ohledem na zrovnomernení průtoku vrstvou husích krků, logicky mě to tak napadlo, možná to je zbytečné. Bioakvacit jsem dále umístil s ohledem k jeho obrovske bio ploše. Určitě má větší bio čistící schopnost, ale je to třeba jen můj dojem. Myslíte, že by bylo lépe bioakvacit uplně vyřadit. Mám pročtené veškeré diskuse a přišlo mi, že je lépe upřednostnit průtok. Bioakvacit ho má určitě omezený, ale jeho plocha je cca 1m2. Nedokážu odhadnout zanášení, děkuji za Vaše připomínky. Luděk.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz