Zdravím všechny příznivce, už minulý rok jsem tady řešil, jak vyrobit filtraci z IBC kontejneru ale až dnes je to pro mě aktuální. Přemýšlel jsem jakým způsobem vytvořit přepážky z jakého materiálu a podobně a napadla mě možná lepší varianta s použitím zahradního sudu. Popíšu tady malinko svůj návrh a rád bych nějakou kritiku :)
Jedná se o IBC kontejner na prřepravu kapalin o objemu 1000l po seříznutí bude objem cca 800l. V kontejneru bude umístěn sud a středem sudu trubka KG 160, možná to bude patrnější z obrázku. V samotném kontejneru bude filtrační náplň (špony, bio kuličky a podobně) v pytlích kolem sudu volně uložené. Ve spod sudu navrtám otvory, kudy bude voda protékát zespod do sudu. V sudu bude jako náplň biomolitan nařezaný a také uložený v pytlích, celý sud bude vzduchován. Voda proteče sudem zaspod směrem nahoru a přepadem do trubky KG 160 dolů kde už bude napojedna 5 cm hadice jako přívod do čerpadla. S odkalováním by neměl být velký problém díky ventilu který je součástí IBC. Čistý průtok filtrem bude max 10m3/h popřípadě ho zreguluju dle skimmeru a guly.
parametry samostané nádrže: objem 10,5m3, na slunném místě, kolmé stěny max hloubka 1,7m, nádrž určená pro chov KOI.
Víc mě zatím nenapadá budu rád když napíšete své poznatky a návrhy. děkuji