chov pstruhov

host - 12.207 (?)
18.4.2019 22:06

Jenom na fotce není vidět sání vody dnem a když jste to celé dělal od základu sám proč jste ho tam neudělal?  Mít možnost odklalovat dno je velký komfort a vzhledem k Vaší řemeslné zručnosti by to neměl být problém..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 191.3 (?), 22.4.2019 22:11

vodu dopúštám... 

neviem co je zlé na filtry ktorý zachytí doslovne miniaturne nečistoti... aspoň nepotrebujem odstredivku a podobné blbosti jak kolega

plan je nasadiť 100 kusú PD

Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (180) - 250.122 (?), 23.4.2019 6:21

Ta blbost neni z me hlavy, pouzivaji to bezne aquaponici.

Podle mne to citelne odlehci komorovemu filtru a jeho nasledne udrzbe.

host - 12.207 (?), 18.4.2019 22:06

Jenom na fotce není vidět sání vody dnem a když jste to celé dělal od základu sám proč jste ho tam neudělal?  Mít možnost odklalovat dno je velký komfort a vzhledem k Vaší řemeslné zručnosti by to neměl být problém..

Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (180) - 250.122 (?), 19.4.2019 7:14

Cela aquaponie je konstruovana jako Floating Raft System. Jeste tu virivku vylepsim moznosti sberu necistot lehcich nez voda.

Takhle nejak se bude odkalovat dno i u mne. Sani u dna neni videt, protoze jeste neni hotove. Do bazenu se budou osazovat stropni vzpery a ja bych nerad aby mi to nekdo rozslapal pred dokoncenim.

host - 12.207 (?), 22.4.2019 23:35

Ano tak jak uvádíte odkaz tak to fungovat bude. Ale tím, že jste si to dělal od základu sám, měl jste to vylepšit tím dnovým sáním. Trubka by nepřekážela v nádrži s rybami a princip by byl stejný akorát trubka s provzdušněním by byla mimo nádrž s rybami. Ale v podstatě jde jenom o estetiku a praktičnost.

Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (180) - 250.122 (?), 23.4.2019 6:56

Dnove sani je nesmysl, zanese se a nikdo to nevycisti. Navic by to byl technicky orisek v trimetrove hloubce uz tak na hranici soudrznosti vrstev jsme byli radi, ze uz jedeme nahoru. Nedelni slejvak pak hral na nervy. Vsimnete si lopaty oprene o stenu vykopu. Ten je tesne u cesty kde jezdi auta. Jsem fakt rad ze to je jak to je.

Museli jsme zafixovat vyplavujici se zeminu.
Museli jsme zafixovat vyplavujici se zeminu.

host - 238.23 (?), 23.4.2019 10:39

Já jsem se jenom tak zeptal na to dnové sání, jelikož buduji zezírko a tam už ho mám ve dně zabetonované. U jezírka je to neoddiskutovatelná nezbytnost. Současně chystám i chov pstruhů v zemi usazené 6 kubíkové plastové voštinové nádrži  (bývalá ČOV) a snažím se od Vás vyzískat co nejvíce praktických informací. Ta nádrž už je dnes zasypaná v zemi a nejsem schopen dodatečně dát dnové sání. V současné době slouží jako zásobárna na dešťovku. Jsou do ní svedeny dva svody ze střechy a když je plná tak přepadem dešťovka odtéká do trativodu. Ku podivu i když je to dešťovka tak se na dně usazuje černý mour. Mám tam natrvalo usazené kalové čerpadlo s hadicí a když cvaknu po vypínači tak začne téct voda Pouze kolem čerpadla na dně je bílé čisté dno a jinak celé dno je zanesené mourem. Nemám jak dodatečně plastovou nádrž vyspádovat a dát dnové sání. Mám sání sedimentů ze dna nachystané tak jako Vy ale když jsem viděl jak to celé profesionálně budujete sám od základů a jste řemeslně zdatný to realizovat tak jsem se zeptal proč jste do toho nešel. Odvedl jste obrovský kus práce. Pohled na to potěší.

Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (180) - 250.122 (?), 23.4.2019 11:17

Ja taky nemam dno vyspadovane, spoleham na trvaly beh cerpadla s vodorovnym proudenim diky stratifikaci. Uvidime.

Cesky dest je spina, to se pozna i na umytem aute.

Skoro vsecko jsou jen teorie, bud se potvrdi nebo ne, to ukaze praxe. Mam vyucni list na zednicinu a obklady, kdysi sem se s tim i zivil, a taky jsem si par baraku postavil, takze to remeslo je ode mne trochu ocekavatelne.

Nicmene zatim jeste nejsme ani v pulce, pristi tyden ma prijit strop, pak dlazba a zatepleni, pak podezdivka skleniku z KB bloku a potom vlastni stavba skleniku. Jeste dobry mesic kutilske zabavy.

Duhák - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 127.221 (?), 23.4.2019 23:12

Dnové sání způsobuje více problémů než užitku. Padají tam nesežrané granule a kazí vodu. U jeseterů je dnová výpust úplně špatně, ale to je na dlouhé povídání. Co se týká vortexu, mám takto vyrobený 3 filtry, vortex funguje dobře když jsou správné průtoky a správně zaústěný trubky ve vortexu, pokud Vám bude padat voda do trubky ve vortexu, vznikají jemné bublinky, ty se váží na nečistoty a zvedají nečistoty ze dna k přepadu, pak vortex jako by tam nebyl. Těch 900L/h by fungovat mohlo, ale jsou tam další úskalí, rostou ve vortexu taková dlouhá vlákna asi nějaký druh řasy, občas se utrhne chuchvalec, pokud neucpe trubku, tak vlítne mezi bioelementy a ucpe něco jiného a pak je všude potopa.:-)

Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (180) - 250.122 (?), 24.4.2019 6:57

Vstup (trubka PPR 32 mm, vnitrni 25 mm) musi byt u dna, mam to cca 10 cm a vystup prepad (40mm) u hladiny. Jen nevim a to muze byt problem, protoze nez to zkusim, jestli muzou byt hladiny jezirka, virivky i komoroveho filtru ve stejne vysce.Predpokladam ale pri tom smesnem prutoku ze jo. V podstate to jsou spojene nadoby.. Jeste uvazuju o nahrazeni horniho prepadu bocnimi otvory, ale to neumim spocitat, to udelam metodou pokus omyl. Prepadova trubka bude jen nasazena, muze se kdykoliv zkratit, vymenit nebo prevrtat.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz