chov pstruhov

host - 191.3 (?)
19.2.2019 19:17

už si to presne nepamätám bylo to asi 3-7 deň jak som je doniesol a nasledne začali kapať v priebehu dvoch dni skapali všetky posledné kusy som sa snažil dať do šerstvej vody a ale aj tak to už neprežili proste plávali jak bez duše proti prúdu ani nežrali nič hned mi bolo jasne že skapu...

na základe čoho si myslíte že by 15 L / min mohlo stačiť pre 100 kusov? 

okysličovač mám pondo air set 900 k tomu sú 2 kamene... 

koľko pstruhov tam máte?  v kolkých listroch

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 191.3 (?), 19.2.2019 18:20

jak silné vzduchovaní? a koľko litru dopúštať denné?

ja mám okysličovač 15 L / M. 

koľko pstruhu tam môžem dať?

host - 191.3 (?), 19.2.2019 18:27

minulý rok som mal 5000 L 

dopúštal som ze studni,

voda pod 20 cca 18 stupňov 

okysličovač 15 L / H  

100 násadových pstruhov delka cca 10 cm +- 2 cm

po troch dnoch boli skapaté... pravdepodobne na otravu z výkalov alebo nedostatku kyslíka / stresu...

koľko ryb je idealne vychovať na okysličovači 15 L / M (900 L / H)?

Duhák - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 127.221 (?), 19.2.2019 18:56

Troufnu si tvrdit, že se pstruzi neotrávili z výkalů, to by nebylo tak rychle.Kyslíku taky měli dost na velikost a množství. Stresem pstruh moc netrpí, stresem může uhynou 1 až 3 ze 100, ne všichni. To Vám uhynuli do 3. dnů všichni pstruzi?

Duhák - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 127.221 (?), 19.2.2019 18:45

Je potřeba udržet ve vodě kyslík nad 7 mg/L, teoreticky těch 15L/min by mohlo stačit když bude dobrý bublátor (jemné bublinky), já dávám cca 25L/min.Jinak si občas pujčím měřák na kyslík, hlavně v létě. Dopouštět stačí 20 až 30L/h vody.

host - 191.3 (?), 19.2.2019 19:17

už si to presne nepamätám bylo to asi 3-7 deň jak som je doniesol a nasledne začali kapať v priebehu dvoch dni skapali všetky posledné kusy som sa snažil dať do šerstvej vody a ale aj tak to už neprežili proste plávali jak bez duše proti prúdu ani nežrali nič hned mi bolo jasne že skapu...

na základe čoho si myslíte že by 15 L / min mohlo stačiť pre 100 kusov? 

okysličovač mám pondo air set 900 k tomu sú 2 kamene... 

koľko pstruhov tam máte?  v kolkých listroch

Duhák - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 127.221 (?), 19.2.2019 19:43

Vzduchovadla používám Atman nebo Secoh takový ty "želvy" mám třeba 1 želvu na 3 nádrže. Většinou mívám v nádrži o objemu 5m3 asi 500 duháků nebo 400 sivenů nebo 400 potočáků nebo 130 jeseterů, to se bavíme o velikosti ryb 30 cm. Pokud jsou menší 10 cm tak jich tám můžete mít víc jak 1000. Není to o množství vody, je to o rozpuštěným kyslíku ve vodě a odstranění amoniaku z vody. Když jste je vysazoval, srovnal jste teplotu v nádrži s teplotou vody v nádobě v které jste pstruhy přepravoval? Rozbor vody nemáte? Pstruhům vadí velké množství železa ve vodě. Taky mě napadá, nepouštíte vodu ze studny přímo do nádrže? To by byla velká chyba. Máte vrt nebo kopanou studnu?

host - 191.3 (?), 19.2.2019 20:57

vzduchovaci kamene mate jaké? skusím pozret dajaké čo robia menšie bublinky...

máte tie nadrže vonku alebo vnútri?

vrece so pstruhmi som dal do vody na 20 minut čiže je nemožne aby dostali šok z teploty (prísun kyslika mali)...

tok vody bol minimalny dalo by sa hovoriť o množstve vody ktore prejde cez 4 mm vzduchovaciu hadicu.

Napúštam vždy priamo ze studne kopanej... pomali samozrejme

rozbor vody nemám...  testovaciu sadu na amoniak som si zakúpil až potom 

vtedy som ich mal v bazene... asi z toho mali šok divne vyskakovali po krajoch ked som ich tam dal... bazen bol novy čisty.. 

v čo som mal v jazere dva pstruhy tie vydržali s karasami  (50 kusov) v pohode pak som pridal dalšie tri začali sa biť :D

host - 191.3 (?), 19.2.2019 21:58

pošlite screen z vašej nádrže som nato zvedavý jak to máte spravené

host - 127.221 (?), 19.2.2019 22:37

Používám provzdušňovací elementy, trubkový nebo diskový. V tom, ale problém nehledejte a ty kameny co máte fungují celkem dobře, akorát se časem zanesou.

Nádrže mám venku i uvnitř, ty venku mám zakopaný v zemi. Tušíte kolik stupňů měla voda v nádrží a kolik ve vrecku?
Když jste měl pstruhy v bazénu, nebyla voda chlorovaná?
Problém bude s vodou, je v ní něco špatnýho. Další věc, nikdy nekrmte pstruhy hned jak je přivezete, klidně začněte až za 3 dny a je potřeba vidět jestli berou krmení, pokud ne, tak ještě počkat. Vodu ze studny je potřeba čerpat do nějakýho sudu tam probublávat a pak ať jde do nádrže nebo vodu do nádrže napouštět rozprašovačem.
Pstruzi se bili s karasy??

host - 191.3 (?), 20.2.2019 0:07

vodu nechlorujeme, voda po napustení mala 13 stupňov... jak som psal vrece som nechal 20 minut v bazéne aby sa teplota vyrovnala...

dva pstruhy ktoré boli v jazere o tyždeň dlhšie nahanali novšie o par cm menšie pstruhy 

kúpim tento rok 50-100 a uvidím jak to teraz dopadne pre istotu ich dám radšej do jazera a ohradím to aspom metrovím plotem 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz