chov pstruhov

host - 191.3 (?) 
1.12.2019 12:43

premyšlal som že nadekrejem filtráciu geotextiliou... možno to aspoň trochu ochrání... zatiaľ ve filrácií ani v jazere nebol ľad... iba mi zamrzla vzduchovacia hadica :D... asi by muselo aj cez deň mrznúť aby to zamrzlo... preventívne, s tým budem počítať   

Duhák - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 127.221 (?), 1.12.2019 13:26

Filtrace může běžet na min. výkon. Krmit pokud možno co nejmíň, nitrifikace ve filtrech pod 5°C přestává pracovat, je potřeba doplňovat čerstvou vodu.
Venku mám filtr hrubých nečistot a ten zakrývám polystyrenem, bio-elementy mám v budově u stropu. Vzduch je problém v trubkách kondezuje voda a zamrzá, trubky musí být vyspádovány k nádržím. V zimě se vzduchovat nemusí pokud bude voda z filtrů padat na hladinu nádrže s rybami.

host - 191.3 (?), 1.12.2019 20:44

koľko gramov denne im mám dávať aby to prežili bez vymení vody aspoň dva tydne? Alebo je nemám krmiť vôbec pod 5st? Teraz môžu mať asi 22-25kg, 55g krmiva bude asi veľa každy deň, kedže voda najbližšie tri mesiace nebude mať viac ako 5 stupňov. Pri nízkých stupňoch vodu vypíname, aby nezamrzli trubky... Aby to pomohlo musel by som vymeniť aspoň 1/6 jazera   každé tri dni čo by bolo nákladné... komu by sa chcelo furt vypinat zapinat vodu... nehovoriac o tom že by možno ponorka odešla :D

Ešte ma napadlo že by som je dal do sklepu s dusitanama by nebol problem ale tam bude problém s dusitanama, čiže vymene vody by som sa nevyhol, rastliny tam sadiť by asi nebolo najidealnejšie 

host - 191.3 (?), 2.12.2019 8:24

* Oprava

koľko gramov denne im mám dávať aby to prežili bez vymení vody aspoň dva tydne? Alebo je nemám krmiť vôbec pod 5st? Teraz môžu mať asi 22-25kg, 55g krmiva bude asi veľa každy deň, kedže voda najbližšie tri mesiace nebude mať viac ako 5 stupňov. Pri nízkých stupňoch vodu vypíname, aby nezamrzli trubky... Aby to pomohlo musel by som vymeniť aspoň 1/6 jazera   každé tri dni čo by bolo nákladné... komu by sa chcelo furt vypinat zapinat vodu... nehovoriac o tom že by možno ponorka odešla :D

Ešte ma napadlo že by som je dal do sklepu s dusitanama NO2 by nebol problem ale tam bude problém s dusičnanmi NO3, čiže vymene vody by som sa nevyhol, rastliny tam sadiť by asi nebolo najidealnejšie, prípadne koľko rastlin je treba aby zredukovali 50 mg / l dusičnanov - NO3   

host - 191.3 (?), 2.12.2019 12:00

dnes mi začal chvilama plavať jeden pstruh na bok,  ale chytiť sa ľahko nedal, pre istotu som ho radšej izoloval... hodnoty vody sa zdajú byť v pohode podľa testov tak neviem kde je problém...  jak začne také správanie ešte u jedného hned vylejem pre istotu celé jazero 

host - 191.3 (?), 2.12.2019 12:02

môže to byť tou 2 stupňovou vodou? NO3 podľa testu vylučujem kedže podľa testu to vyzerá byť v pohode a jedna sa iba o jednu rybu

Duhák - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 127.221 (?), 2.12.2019 18:54

Teplotou vody to nebude.

host - 191.3 (?), 3.12.2019 18:54

niekde som čital že cez zimu by mala mať voda pri dne 4 stupne, inač sú ryby v strese...

Pre istotu som im vyčistil jazero... niektoré kusy už máju snad aj cez 30 cm

Jak som zrychlosti pozeral vyzerá to na samé samice :-(

host - 191.3 (?), 3.12.2019 19:43

koľko dní je možem nekrmit?

host - 127.221 (?), 4.12.2019 8:34

2 až 3 měsíce.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024