chov pstruhov

host - 191.3 (?)
1.12.2019 12:43

premyšlal som že nadekrejem filtráciu geotextiliou... možno to aspoň trochu ochrání... zatiaľ ve filrácií ani v jazere nebol ľad... iba mi zamrzla vzduchovacia hadica :D... asi by muselo aj cez deň mrznúť aby to zamrzlo... preventívne, s tým budem počítať   

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 191.3 (?), 1.12.2019 8:12

jj to mi je jasne, ale nevím či bude lepšie hnať viac vody cez filter alebo menej, pri velkom prietoku sa voda ochladí pravdepodobne skôr (myslím celeho jazera), pri malom asi skôr zamrzne filtrácia nakoľko čerpám vodu z uplného dna (1m) kôli vykalom 

nato že je zem ešte celkom ohriata tak pri -9 stupňoch má voda iba 2 stupne čo sa mi zda málo

Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (180) - 250.122 (?), 1.12.2019 10:59

Tak takovyhle starosti ja nemam. U nas bylo dneska rano -4, sklenik +4 a sklep s vodou ma shodne po 9 stupnich.

My mame venkovni bazen zakryty plastem a mame v nem vodu patym rokem. Filtrace je v dome. Nic nevypoustime nic neupoustime. Pokud je venku teplota pod -10 stupnu dele nez tyden, udela se na nem ledova vrstva, kterou rozbijim filtraci na trist. Ta plave na hladine a do skimmeru se nedostane. Nevim jak vypada vase reseni, pisu to jen pro inspiraci

host - 191.3 (?), 1.12.2019 12:43

premyšlal som že nadekrejem filtráciu geotextiliou... možno to aspoň trochu ochrání... zatiaľ ve filrácií ani v jazere nebol ľad... iba mi zamrzla vzduchovacia hadica :D... asi by muselo aj cez deň mrznúť aby to zamrzlo... preventívne, s tým budem počítať   

Duhák - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 127.221 (?), 1.12.2019 13:26

Filtrace může běžet na min. výkon. Krmit pokud možno co nejmíň, nitrifikace ve filtrech pod 5°C přestává pracovat, je potřeba doplňovat čerstvou vodu.
Venku mám filtr hrubých nečistot a ten zakrývám polystyrenem, bio-elementy mám v budově u stropu. Vzduch je problém v trubkách kondezuje voda a zamrzá, trubky musí být vyspádovány k nádržím. V zimě se vzduchovat nemusí pokud bude voda z filtrů padat na hladinu nádrže s rybami.

host - 191.3 (?), 1.12.2019 20:44

koľko gramov denne im mám dávať aby to prežili bez vymení vody aspoň dva tydne? Alebo je nemám krmiť vôbec pod 5st? Teraz môžu mať asi 22-25kg, 55g krmiva bude asi veľa každy deň, kedže voda najbližšie tri mesiace nebude mať viac ako 5 stupňov. Pri nízkých stupňoch vodu vypíname, aby nezamrzli trubky... Aby to pomohlo musel by som vymeniť aspoň 1/6 jazera   každé tri dni čo by bolo nákladné... komu by sa chcelo furt vypinat zapinat vodu... nehovoriac o tom že by možno ponorka odešla :D

Ešte ma napadlo že by som je dal do sklepu s dusitanama by nebol problem ale tam bude problém s dusitanama, čiže vymene vody by som sa nevyhol, rastliny tam sadiť by asi nebolo najidealnejšie 

host - 191.3 (?), 2.12.2019 8:24

* Oprava

koľko gramov denne im mám dávať aby to prežili bez vymení vody aspoň dva tydne? Alebo je nemám krmiť vôbec pod 5st? Teraz môžu mať asi 22-25kg, 55g krmiva bude asi veľa každy deň, kedže voda najbližšie tri mesiace nebude mať viac ako 5 stupňov. Pri nízkých stupňoch vodu vypíname, aby nezamrzli trubky... Aby to pomohlo musel by som vymeniť aspoň 1/6 jazera   každé tri dni čo by bolo nákladné... komu by sa chcelo furt vypinat zapinat vodu... nehovoriac o tom že by možno ponorka odešla :D

Ešte ma napadlo že by som je dal do sklepu s dusitanama NO2 by nebol problem ale tam bude problém s dusičnanmi NO3, čiže vymene vody by som sa nevyhol, rastliny tam sadiť by asi nebolo najidealnejšie, prípadne koľko rastlin je treba aby zredukovali 50 mg / l dusičnanov - NO3   

host - 191.3 (?), 2.12.2019 12:00

dnes mi začal chvilama plavať jeden pstruh na bok,  ale chytiť sa ľahko nedal, pre istotu som ho radšej izoloval... hodnoty vody sa zdajú byť v pohode podľa testov tak neviem kde je problém...  jak začne také správanie ešte u jedného hned vylejem pre istotu celé jazero 

host - 191.3 (?), 2.12.2019 12:02

môže to byť tou 2 stupňovou vodou? NO3 podľa testu vylučujem kedže podľa testu to vyzerá byť v pohode a jedna sa iba o jednu rybu

Duhák - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 127.221 (?), 2.12.2019 18:54

Teplotou vody to nebude.

host - 191.3 (?), 3.12.2019 18:54

niekde som čital že cez zimu by mala mať voda pri dne 4 stupne, inač sú ryby v strese...

Pre istotu som im vyčistil jazero... niektoré kusy už máju snad aj cez 30 cm

Jak som zrychlosti pozeral vyzerá to na samé samice :-(

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty