Dětské hriste

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.116 (?)
10.6.2015 23:06

Tuhle plechařinu s vrutama nemám rád a nepoužívám ji. Ať se Vám k tomu vyjádří někdo jiný. Neříkám, že je špatná, ale na parádu to není a pro dětské hřiště mi to jako praktické také nepřijde.

Já radši plátování, kolíkování, čepování a jiné klasicky tesařské spoje jištěné svorníky. Prostě plechové mám jen ty patky, protože jsem chtěl mít dřevo co nejvíc nad terénem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 240.105 (?), 9.6.2015 8:34

Taky jsme chtěli k houpačce ještě nějaké lano na šplhání nebo houpání, nakonec jsme koupili v Lídlu za 200, i s malými plastovými oporami na nohy. Měli to přímo jako doplňky k dětským hracím prvkům, byla tam i desková houpačka, nějaké madlo za zavěšení za ruce a disk jak na lyžařském vleku. Máme to už druhým rokem, je to venku pořád, nic se tomu nestalo ani přes zimu. Letos jsem to v obchodě taky už viděla, možná tu akci budou opakovat.

Jinak máme jenom žebříky, nemáme šplhací stěnu, ale do prostoru pod žebříky s podestou jsme dali "paletovou ohrádku" a udělali tam dětem pískoviště. Rozměr jim stačí. Pod skluzavkou nemáme žádnou speciální dopadovou plochu, jenom původní neudržovaný trávník, doma není provoz jak na dětském hřišti, takže to nevydřou. Kde je vydráno, je houpačka, ale to neřešíme.

host - 181.47 (?), 8.6.2015 22:32
Tak přidáván FOTA není to úplně co vých chtěl ale něco podobneho

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.116 (?), 8.6.2015 22:57

Tady výše je typicky nedostatečné zavětrování.

Tu příčku na A nemusíte mít, pokud to je opřené do patek píchnutých v zemi (stačí vetknuté obrácené V). Naopak tam chybí zavětrování souběžné s vaznicí pro houpačku. Ten pásek je víceméně kosmetický (houpání do oválu by nevydržel). Zábradlí je z prkem a nemá žádnou diagonálu. Pokud nejsou prkna na sraz, vzniká mezera na prst. Je pak lepší nechat průhledy 2,6 až 11 cm (1" až 4") a nebo zábradlí udělat z OSB desky (či překližky) s průhledy vrtanými děrovačkou na elektrikářské krabičky (8 cm nebo 3").

V přední části níže připojeného obrázku je jedno z nejlepších zavětrování, jako přidané třetí A s přelézací plochou. Pokud jsou prkna pevně na sraz a dosti široká (čím širší, tím lepší) tak houpačka blíže divákovi pěkně sedí. Zadní houpačka však bude houpat celým zadním domečkem, který je také málo zavětrovaný.

J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 9.6.2015 8:13

Nemám fotky. Za ty roky se na zahradě rozrostly keře a stromy, takže nemám prostor (odstup) pro pořízení aktuálního foto a zároveň nemám použitelné fotky (bez dětí a intimních drobností) z doby těsně po výstavbě.

indecision

host - 181.47 (?), 9.6.2015 11:48

Dobre takže je lepší houpacku oddělit úplně aby byla na dvou A a nebo jednu stranu mužů pridělat k domečku a na konci dvě A ve finále je to asi to same akorad pribyde jeden dětský prvek a to ten prulez. Mužů všechny ty tramky a zavetrovani po spojovat těmito vruty.. A ty acka když to dam na ty kovové patky které se do země jen zatloukaji tak to stačí

J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 9.6.2015 13:14

Nevím jak vruty, ale já mám všechny tesařské spoje zajišťovány buď vratovými šrouby M8 nebo závitovými tyčemi M10 řezanými na příslušné délky (plus podložky 34×11×3 mm a samojistné matky). 

Vruty mám pro připevnění výpní a pomocných částí konstrukce. 

host - 155.42 (?), 10.6.2015 14:02
Tak bych potřeboval vědět zda mi na ty Acka od te houpačky budou stačit ty patky které se jen zatloukaji do země které jsou zmíněné nahore abych to mohl objednat.. To stojny k patkam spojim vratovými šrouby.. Ale mel jsem na myslí spoj pozednice se stejnou da se i tým truhlarskym kováním?

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.116 (?), 10.6.2015 14:39

Na tesařskou konstrukci truhlářské kování? Ještě k tomu na tesařskou konstrukci dynamicky namáhanou a ve venkovním prostředí!

Ty stojiny můžete do patky jen zasunout  - pokud nebudou namáhané na vytažení, ničím je ani nemusíte zajišťovat a budou držet vlastní vahou.

Naopak čím kratší páky u zavětrování, tím silnější potřebujete spojovací materiál. Pokud kouknete na prodávané stavebnice, dostanete minimální dimenze, pokud děláte vlastní konstrukci, neděláte to, aby jste ušetřil na materiálu, ale aby jste neplatil práci, certifikaci a zbytečný prořez.

host - 155.98 (?), 10.6.2015 22:09

Mel jsem namysli toto... Spoj mezi stojnou a pozednici plus zavetrovani provrtany stavebním a vrutama 6x160 tramky budou 10x10

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.116 (?), 10.6.2015 23:06

Tuhle plechařinu s vrutama nemám rád a nepoužívám ji. Ať se Vám k tomu vyjádří někdo jiný. Neříkám, že je špatná, ale na parádu to není a pro dětské hřiště mi to jako praktické také nepřijde.

Já radši plátování, kolíkování, čepování a jiné klasicky tesařské spoje jištěné svorníky. Prostě plechové mám jen ty patky, protože jsem chtěl mít dřevo co nejvíc nad terénem.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz