Zníženie PH pomocou kyseliny
|
|
 |
 |
host - 19.34 (?) 25.7.2017 12:19
Prosím o radu,
chystáme se poprvé snížit PH v naší studniční vodou napuštěném bazéně 3,8 m3. máme z inchemy kyselinu solnou (chlorovodíkovou). je to pětilitrový barel. mám brýle a rukavice, plastový kyblík s vodou a chystám se odměřit 200 ml kyseliny. bojím se ale jak ji přeliju z barelu tím otvorem, zdá se mi to dost nebezpečné, že to bude stříkat a šplíchat kolem.
Jak to, prosím, děláte?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 224.12 (?), 24.6.2011 8:33
Ahojky, já používám kyselinu solnou, vyjde to oproti drahým prostředkům na dvacku jednou na 14dní (upravuji 3bazeny) a srazí to ph i o 0,5 na rozdíl od ph- v pixle, kde každých 100g srazí jen o 0,1 takže to pěkně leze do peněz vodu máme dokonale čistou, v malém bazenku dokonce bez chloru či jiných přípravků a ph opravdu těch 14dní vydrží bez úprav, i když jsou horka takže já hlasuji pro kyselinu solnou.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.62 (?), 26.8.2016 9:58
mam 7,5m3 bazen uz som don naliala 3/4l kyseliny voda je mutna a ph strasne vysoke mam dalej liat kyselinu a cakat co bude? nemozem to prehnat nebude voda zavadna na kupanie? dakujem
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 19.34 (?), 25.7.2017 12:19
Prosím o radu,
chystáme se poprvé snížit PH v naší studniční vodou napuštěném bazéně 3,8 m3. máme z inchemy kyselinu solnou (chlorovodíkovou). je to pětilitrový barel. mám brýle a rukavice, plastový kyblík s vodou a chystám se odměřit 200 ml kyseliny. bojím se ale jak ji přeliju z barelu tím otvorem, zdá se mi to dost nebezpečné, že to bude stříkat a šplíchat kolem.
Jak to, prosím, děláte?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 19.34 (?), 25.7.2017 13:15
děkuji vám za odpověd :)
protože jsem v bazénové chemii nováček, mám před chemikáliemi respekt.
chtěla jsem to lít rovnou do kbelíku s vodou, který mám na stole na nerezové kuchynské váze :) mám strach, že mi vyšplouchnou kapky na ten stůl a na tu váhu. to nevadí? asi to tedy budu přelévat na zemi vedle bazénu, abych případné výšpluchy mohla hadicí spláchnout. je to tak ok?
a ještě se chci zeptat jakou ochranu dýchacího ústrojí používáte?
velice děkuji za vaši trpělivost
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 243.114 (?), 25.7.2017 15:18
Tak určitě to nalévejte na zemi. Pokud by se vám, nedej bože, ten kanystr na stole překlopil, vypadl z ruky, tak se zlejete celá, takhle by to odnesly boty a nohy. Jsem chemik a nikdy jsem při práci s HCl za studena žádné ochranné pomůcky nepoužívala, ani ty rukavice, ani brýle. Ale chápu, že se bojíte. Nalévejte tedy na zemi, radši na hlíně nebo písku, odežeňte děti a zvířectvo. Pokud byste se polila nebo postříkala, umyjte proudem vody, pak umyjte mýdlem (kostka ne tekutým), případně opláchněte roztokem jedlé sody.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 243.114 (?), 25.7.2017 15:22
Jo a ještě jedno varování - na chromovaných površích (vodovodní baterie) dojde k reakci chromu a kyseliny a povrch je nenávratně poškozen. U některých typů nerezi může dojít taktéž k poškození povrchu, vzniknou velmi špatně nebo úplně neodstranitelné skvrny.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 19.34 (?), 25.7.2017 19:45
velmi děkuji za rady, i díky nim se nám první aplikace podařila :) máme radost :)
nyní běží filtrace. za jak dlouho má cenu měřit ph? a za jak dlouho můžeme dávat chlornan sodný? za tři hodiny?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|