zahradní bazén

host - 204.208 (?)
30.6.2007 0:18

Důležité je ph ! Pokud není v normě (optimální je 7.4 až 7.5 ), tak není účinný chlor a voda pak zelená.

Ještě k původnímu dotazu: každý si musí uvědimit, do jakého terénu ten bazén chce. My máme například vysokou hladinu podzemní vody a tak jsme si nemohli pořídit bazén plastový - pevný.  Máme fólii na míru do ztraceného bednění. Máme ho už 5 let a jsme moc spokojeni. Podle mě to má jednu výhodu, můžete si vymyslet velikost podle své potřeby.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host, 23.8.2004 9:45, zobrazeno: 39718x
Dobrý den. Potřebavala bych poradit.
Chtěly bychom si na zahradě vybudovat bazén. Nemáte někdo zkušenosti s tvrdou fólií a nebo pevným výliskem? Výhody či spíše nevýhody jednotlivých druhů? Bazén bude zabudován do země.
Předem děkuji

host, 1.9.2004 15:19
Zdravím...řešil jsem podobný problém a vyřešil jsem ho u této firmy www.folienamiru.cz. Zkuste to... Zdraví gHOST

host - 25.10 (?), 28.4.2006 12:27
dobrý den, minulý rok jsem si pořizoval bazén. měl jsem v úmyslu pořídit si také fóliový, ale ve firmě ve které jsem byl, jsem se nakonec rozhodl pro lepší variantu, pro plastový bazén. cena je relativně stejná, ale životnost tohoto typu je podstatně delší i jeho stálobarevnost je delší než u fóliového. podívjete se na www.bazeny.cz jsou to profíci, určitě vám poradí. Hodně úspěchů při koupi...

host - 156.95 (?), 30.5.2006 20:50
Dobry den.Chtel bych se zeptat na zahradni nafukovaci bazeny.Jsou pomerne levne,tak by me zajimala jejich vydrz a kvalita?Diky 

host - 72.194 (?), 6.8.2006 9:23
nejlepší bazén je jednolitý v celu máte bez problému mám nebo měl sem betonoví ale po pěti letech začal prosakovat měl sem dvojtou izolaci ale voda si vždy najde cestu . Tedka mám plast a sem spokojený.

host - 8.6 (?), 15.6.2007 15:29
Bazen po 3 tydnech používání má zelenou řasu. Patřičné chemikálie jak nám poradili v prodejně jsem použili, ale řasa se dělá neustále. Vysajeme dno a za dva dny je tam řasa zase. Tak nevíme,zda-li vodu vypustit a vše udělat znovu, nebo existuje připravek proti řase? Děkuji za odpověd

morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228), 15.6.2007 17:30
No rozhodně existuje přípravek proti řasám. Já jsem byl minulý týden přesně ve vaší situaci, bazén sotva tři neděle po napuštění už byl neprůhledný  a voda zelená. Zajel jsem do OBI a koupil v koutku s bazénovou chemií odstraňovač řas asi za 170 Kč/1L, dal jsem podle návodu ne preventivní, ale už nouzovou dávku přípravku (cca 350 ml/10m3 vody) a po dvou dnech filtrování byla řasa i se zákalem pryč.

host - 215.1 (?), 15.6.2007 17:35
Pokud nemáte pískovou filtraci, tak budete problémy s řasami řešit pořád.

morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228), 15.6.2007 22:47
Pokud si myslíte, že samotná písková filtrace zabrání invazi řasy, tak se mýlíte. Mohu vás ujistit, že hovořím z vlastní zkušenosti s obsluhou pískové filtrace s kapacitou tisíckrát větší než jakákoliv hobby úpravna.
A taky můžu popřít, že by kartušová filtrace k zahradnímu bazénu nestačila. Já mám právě kartuš a v loňském létě jsem udržel vodu čistou a průhlednou od napuštění až do vypuštění. Důležitější je podle mě chemická úprava vody. Filtrační zařízení je tam pro odstranění mechanických nečistot, ne biologických.

host - 204.208 (?), 30.6.2007 0:18

Důležité je ph ! Pokud není v normě (optimální je 7.4 až 7.5 ), tak není účinný chlor a voda pak zelená.

Ještě k původnímu dotazu: každý si musí uvědimit, do jakého terénu ten bazén chce. My máme například vysokou hladinu podzemní vody a tak jsme si nemohli pořídit bazén plastový - pevný.  Máme fólii na míru do ztraceného bednění. Máme ho už 5 let a jsme moc spokojeni. Podle mě to má jednu výhodu, můžete si vymyslet velikost podle své potřeby.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz