Zaujal mě příspěvek pána-hosta 204.208 již z 30.6.2007, protože stejný problém jsem měl při stavbě bazénu.Nevzdal jsem to, protože vždycky se najde řešení, kterým to jde vyřešit.Teď to může být inspirace.Nápad jsem měl, ale spodní voda je nevyzpytatelná.Byl jsem se poradit s hydrologem a stavařem.Protože oba dva, nápad přijali jako řešitelný,tak jsem se pustil do stavby.V zadním levém rohu jámy pro bazén, jsem před betonováním dna vyhloubil díru, kterou jsem se dostal metr pod pomyslné dno bazénu.Při betonování dna jsem do díry dal trubku o délce 2 m a průměru 30 cm a zabetonovala se.Z počátku jsem musel vyčerpávat vodu než beton zavadl.Izolaci pod bazénem jsem nechal dát o 1 cm silnější než se dává,t.j.3 cm, včetně boků.Při samotném betonování kolem bazénu se opětovně odčerpávala voda do doby, než beton zavadl.Z pramenní jímky, která vznikla, používám vodu na doplnění bazénu a na chlazení nápojů v létě/minerálky, pivo,víno/, protože tam mám udělán malý rumpál s pozinkovaným drátěnným košem.Přístřešek rumpálu lze snadno vyjmout, je nasazen na hrdlo zabudované trubky.Protože jsem podcenil vlhkost v bazénu s impregnací dřeva, tak to teď předělávám a dávám kvalitnější lak.S novým vodním zákonem jsem si jímku přihlásil k legálnímu používání.