Voda v bazénu zapáchá

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6642) - 9.2 (?)
23.7.2014 9:14

Nenapsala jste, kolik toho Sava jste tam nalila. Když plácnete do vody a vidíte ostré odlesky slunce od vlnek na dně, je to dobré. Zápach může být z chlóru, ale nemusí. Použijte vločkovač, druhý den vyčistěte kartuši. Ostatně ta se musí čistit poměrně často.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 6.10 (?), 23.7.2014 8:45, zobrazeno: 17638x

Dobrý den, můžete mi prosím poradit, čím nám zapáchá voda v bazénu. Cca 3 týdny máme klasický nadzemní 3m3. bazén s kartušovou filtrací. Voda z vodovodu. Je čistá, občas tam plave hmyz, ale hrozně páchne, jako zkažená, jako by trochu po žumpě. Dali jsme tam úvodem Savo, taky jsem sypla po 3 dnech modrou skalici-dle návodu. Pak zase Savo... Asi jsem to přepískla s chemií, ale voda je pořád čistá, jen smrdí. Tak nevím, je přechlórovaná? Test nemám, ale budu muset koupit.

Děkuji za odpověď.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6642) - 9.2 (?), 23.7.2014 9:14

Nenapsala jste, kolik toho Sava jste tam nalila. Když plácnete do vody a vidíte ostré odlesky slunce od vlnek na dně, je to dobré. Zápach může být z chlóru, ale nemusí. Použijte vločkovač, druhý den vyčistěte kartuši. Ostatně ta se musí čistit poměrně často.

host - 6.10 (?), 23.7.2014 12:52

Dala jsem podle návodu, úvodní dávku 160 ml na 3m3 a pak co 3 dny 80 ml. Ta voda je čistá, čistila jsem bazén síťkou, plavalo tam pár much, ale pořád páchne. Dokonce ani nebylo moc,,slizu" po stranách bazénu. Jinak kartuš. filtraci měníme co 3 dny, mám náhradní, tak to vždy prostřídám a špinavou vyčistím.

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 48.194 (?), 23.7.2014 14:28

Dobrý den, já bych určitě zkusila kartuš měnit denně a pak uvidíte. Docela mě zarazil ten "sliz". Nepamatuji se, že bysme někdy něco takového měli. Ale kartuš jsem měnila denně + jsem měřila Ph a chlor + čištění-vybírání síťkou a tak 1-2krát týdně jsem luxovala dno bazénu. Marcela

host - 6.10 (?), 23.7.2014 19:47

Já se asi nevyjádřila přesně, není to přímo sliz, ty stěny jsou kluzké, dno ani tak ne, ale po přetření hadrem je to zase zdrsnělé. Ten zápach nás ale zaráží. Každopádně koupíme ten vločkovač a změříme pH. Mě totiž napadlo, jestli to není přechlórované.Fakt nevím.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6642) - 9.2 (?), 23.7.2014 20:02

Přechlórované to není. Jednak chlór měříte, druhak slizké stěny jsou známkou nedostatku chlóru. Je třeba vykartáčovat stěny, šokově zachlorovat, vločkovač a druhý den odfiltrovat. Ten svinčík musí ven, když tam zůstane, je problém. Bez vločkovače to ven nedostanete. Koupit plovák a dát tabletu, s výhodou kombi. Stačí malá 20g, nebo čtvrtka velké. Zápach každý vnímá jinak, těžko na to reagovat. Savo po třech dnech je málo, zvlášť v tomto počasí. Chlor tam musí být trvale. Mám podobné "plivátko" a letos jsem koupil nejmenší pískovou filtraci. Pohodlí oproti kartuši je nevýslovné. Nedejte na výkřiky typu napustil jsem bazén a bez chemie mám měsíc vodu jako křišťál. Jsou to pusté kecy hlupáků, kteří infantilně provokují.

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 48.194 (?), 24.7.2014 9:58

Pro rychlost rozpuštění chloru ještě doporučuji tabletu chloru do plováku rozdrolit - rozbít. Jde to těžko, ale nástup účinku je opravdu daleko rychlejší. Jinak naprosto souhlasím, nevěřte těm, co tvrdí, že bez chemie, filtru atd. mají pěknou vodu. Bazén je úžasný, ale musí se mu člověk opravdu věnovat. My máme pískovou filtraci léta a opravdu je nesrovnatelně jednodušší oproti kartuši. A to se kartuše nyní dají prát v pračce, což dřív vůbec nešlo. Marcela

host - 6.10 (?), 28.7.2014 12:50

Dobrý den,

tak voda už nesmrdí, nejprve jsme tam nalili projasňovač s vločkovacím účinkem, a teď jede čerpadlo v kuse, kartuše pořád měníme.Voda je pěkně čistá a nesrdí, přesto když se rozčeří, tak tam ty shluky plavou. Sbírám to sítkou, vysavačem bych to nevysála, protože to čerpadlo je slabé, ale snad se mi to povede vyčistit. Možná taky pomohl déšť. Hlavně, že se můžou děti v klidu koupat.

Takže asi tak, díky za rady.

host - 6.10 (?), 3.8.2014 16:13

No tak se mi objevil nový problém, bojuji s tím už 3 dny a nevím si rady. Po nalití projasňovače s vysoce vločkujícím účinem se nečistoty sice vysrážely, ale jsou tak jemné, že ikdyž to vysávám, tak to projde přes kartuš a znovu do azénku.Už mám u vsakovacího ústí síťku z vysavače, u výustě filtru jsem strčila silonku, aby se to popř. zachytilo i tam a stejně to projde. Voda opět smrdí, vím, že to potřebuje chlór, ale nevím, jestli ho lít, když to je zanesené nečistotami. Filtrovat mimo bazén netuším jak. Prosím znáte někdo nějaký fígl? Navíc je ten nepořádek tak jemný, že jakmile tam strčím vysavač a začnu nasávat, tak se to rozčeří a já nasaji zhruba 1/2.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz