Zdravim, musim se pridat ke kolegum, mam totozny problem. Za 3 tydny jsem do bazenu nalil uz 13 litru 38% kyseliny sirove a pH jde porad nahoru. Bazen ma 38 m3, filtraci 9 m3/h poustim na celou noc a pH 7,4 mi vydrzi maximalne 24 hodin, po dvou dnech uz mam pH 7,8 a mozna jeste vetsi, protoze muj pH metr vic namerit neumi. Treba dneska, pH metr ukazoval 7,8, nalil jsem litr kys. sirove, po ctyrech hodinach pH metr ukazoval 7,0 (min namerit neumi), odpoledne uz to bylo 7,2 a ted jsem to meril a pH je 7,4. Bylo mi receno, ze s tim mam co docineni celkova alkalita vody, ale docetl jsem se, ze u vody s vysokou alkalitou pH klesa pomalu. To mne klesa rychle, ale jen na kratkou dobu. Takze kdyby mi nekdo poradil, co s tim, byl bych vdecny.
Jeste se chci zeptat, jestli takove mnozstvi kys. behem tak kratke doby neni uz skodlive? Nebo pokud pH vody bude vysoko, tak muzu lit kyseliny, kolik chci?
Jo, a jeste nic jineho, krome kyseliny a chloru do bazenu nedavam a ani jsem nedal nejaky vlockovac, sok chlor apod., proste jen kyselinu a tabletu.