Ohřívání bazénu
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.193 (?), 29.5.2015 2:29
Dobrý den,
zapomněl jsem to napsat: vlastním modrou bublinkovou folii / plachtu, takže tento problém je již vyřešený. Tudiž potřebuji ještě něco na ohřev.
|
|
|
|
|
|
|
host - 146.58 (?), 29.5.2015 6:24
Kdyz jsem psal o kolektorech mel jsem na mysli ty plastove zMTF, cena 1700 za jeden.Tech 6m2 jsou 3 kusy.To jen pro predstavu jak to hreje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.13 (?), 1.6.2015 11:39
Já to mám léta na chalupě tak, že je na střeše (kde je i kolektor) spínací teploměr, který když je na něm 35 st a víc, tak zapne čerpadlo. To žene přes pískovou filtraci a kolektor ohřátou vodu do bazénu. Když nesvítí slunce, filtrace nejede. Bez problémů to funguje již několik let, na víkend přijedu a voda pod bublinkovou folií je ohřátá. Když je uprostřed léta moc ohřátá, spíná teploměr jen filtraci (mám zavřený přítok do kolektoru), čili čím víc svítí slunce, tím víc běhá filtrace. Jirka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.13 (?), 2.6.2015 10:00
Jo to je luxusní.. Obávám se ale, že pro většinu běžných bazénistů je instalace servem ovládaného ventilu nad jejich možnosti (zkušenosti). Musím obhajovat své řešení - jednodušší to být nemůže a i když máte pravdu, že po týdenním dešti čerpadlo nezapne, tak zase nebývá tak teplo, aby řasy bujely. Zatím jsem to jako problém neviděl. Ale díky Vám zauvažuji nad druhým napájením čerpadla, které ho zapne přes časovač - i s rizikem, že voda půjde přes kolektor.
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.13 (?), 2.6.2015 10:08
Omlouvám se, zapoměl jsem dopsat, že u mne bylo primární vyřešit co nejlépe ohřev vody, kdy přes týden (kdy na chalupě nejsem) různě svítilo slunce a mne štvalo, že tam nejsem a nemohu zapnout ohřev. A ovládání časovačem není z tohoto pohledu řešení. Takhle stačí, aby svítilo slunce cca půl hodiny a solár začne fungovat. Jirka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|