Mléko (zakalená voda) v bazénu
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 191.186 (?) 1.9.2012 21:48
S tou filtrací to já už beru jako samozřejmost k bazénu - výkon a kvalita, ale je dobře, že jste to zdůraznil, neboť je na trhu dost hraček, nebo se lidé spokojí s nízkým výkonem na větší bazén, pokud si to navrhují sami. Jinak by cca za 2 max 3 hodiny měl být bazén přefiltrován. S tím souvisí výkon do vysavače a správné proudění vody v bazénu. Doba filtrování je závislá na zařízení, které vodu dezinfikuje, pokud takové je instalováno, jinak většinou na zkušenostech, neboť zbytečně dlouhý chod jde do peněz. Znovu bych upozornil na jemné zakalení, řasu - zelená voda, tu filtrace ani za 24 hodin z vody nedostane a pouze cirkuluje ve vodě. Toto je třeba si dobře vysledovat, jak se voda dostane do tohoto stavu, tak je třeba použít chemii a obětovat část vody, je to zbytečné a ukazuje to na chybu při údržbě bazénové vody. Úsady na dně je třeba odsát přímo do odpadu a proplach filtrace, jinak se rozvíří v celém objemu a jedině nechat usadit a odpad, nebo flokulant a odpad už z filtru, kde se větší částice už zachytí.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kečup - Bronzový Zahrádkář (73) - 16.118 (?), 31.8.2012 1:18
Koupit se dá kdekoliv na internetu, třeba fa: fichema. Nebo v dobré drogerii, třeba v ul Zlatnický v Praze, jak už jsem tady psal.“ Běžná dávka se dává 0,1 – 10,0 mg/1m3, cca jednou za měsíc dle frekvence používání a znečištění…Rozředit v teplé vodě v kýblu a rozlít po hladině. Rozmíchat vodu a hlavně vypnout filtraci. Voda se zakalí do bílé barvy, jako kdyby to bylo mléko. Nechat 24 h. ustát a vysát do odpadu, je to pořád hliník i když se odstěhoval do Humpolce. Aniž se to všeobecně ví (a už téměř vůbec to nepřiznají prodejci bazénů a příslušenství) běžnou součástí tzv. "Trio" tablet. Kromě kyseliny trichloisokyanurové obsahují zpravidla ještě asi po 2% síranu měďnatého a síranu hlinitého ale to neudávají. Doporučuji použít selský rozum. Mám rád staré osvědčené věci, tak proč nějaký firmě mám platit o 100% dražší věc, když se to používalo mnohem desítek let předtím než vznikly bazénový prodejci a vysávají nehorázné peníze z lidí. Za komačů mě stačila modrá skalice, síran hlinitý, chloramin, stříbro a dobrej třívrstvej filtr na větší bazén.
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 14.199 (?), 31.8.2012 6:37
Při vší úctě, uvědomte si, že síran hlinitý doporučovaný Kečupem = (je roven, je stejná látka) jako vločkovač, kterého jste tam nalila litr. Není to žádný zázračný prostředek a když ho tam opět nasypete kilo, udělá to to samé, co už jste zažila.
Edit1. Teď na to koukám a vidím dávkování 0,1 - 10 mg /m3. To je při bazénu 5m3 50 mg, tedy v domácích podmínkách skoro neodměřitelné, leda přes roztok.
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.126 (?), 1.9.2012 13:31
Tak se mě povedla stejná věc s vločkovačem.Na obalu je uvedeno dávkování 10-20g na m3 což je docela dost proti tomu co se zde uvádí.Nepletou se ml a g.Vločkovač je sypký a tekutý přece.Jaký je rozdíl mezi vločkovačem a projasňovačem?Já tvrdím že žádný, ženský tvrdí že je v tom rozdíl.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.126 (?), 1.9.2012 20:47
Proč se tedy voda v bazénu kazí když dlouho prší a snižuje se ph?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 191.186 (?), 1.9.2012 21:48
S tou filtrací to já už beru jako samozřejmost k bazénu - výkon a kvalita, ale je dobře, že jste to zdůraznil, neboť je na trhu dost hraček, nebo se lidé spokojí s nízkým výkonem na větší bazén, pokud si to navrhují sami. Jinak by cca za 2 max 3 hodiny měl být bazén přefiltrován. S tím souvisí výkon do vysavače a správné proudění vody v bazénu. Doba filtrování je závislá na zařízení, které vodu dezinfikuje, pokud takové je instalováno, jinak většinou na zkušenostech, neboť zbytečně dlouhý chod jde do peněz. Znovu bych upozornil na jemné zakalení, řasu - zelená voda, tu filtrace ani za 24 hodin z vody nedostane a pouze cirkuluje ve vodě. Toto je třeba si dobře vysledovat, jak se voda dostane do tohoto stavu, tak je třeba použít chemii a obětovat část vody, je to zbytečné a ukazuje to na chybu při údržbě bazénové vody. Úsady na dně je třeba odsát přímo do odpadu a proplach filtrace, jinak se rozvíří v celém objemu a jedině nechat usadit a odpad, nebo flokulant a odpad už z filtru, kde se větší částice už zachytí.
|
|
|
|
|
|
|
ve.ri - (32) - 168.38 (?), 4.9.2012 23:02
Tak konečně jsme ten mléčný zákal zcela zlikvidovali- trvalo to téměř měsíc. Voda je už průzračná, pouze drobné mechanické nečistoty na dně, které již jdou vysát vodním vysavačem. Posílám na ukázku foto. A uz víme, že s vločkovačem opravdu velmi opatrně!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|