Šáchor - suché konce listů
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 93.10 (?), 31.5.2007 12:51, zobrazeno: 31527x
Dobrý den, mám doma šáchor, kterému pořád usychají konečky
listů, i nově vyrašeným stéblům, a nevím si s tím rady. Slyšela
jsem, že má rád vlhko a já mám v místnosti dost suchý vzduch, ale i tak
se snažím, aby neměl vyschlou hlínu a občas ho i rosím, je i dost
daleko od okna. Děkuji za radu. Iveta
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.20 (?), 31.5.2007 13:00
Šáchor může klidně stát ve vodě (nejen zalévat), občas ho mírně přihnojte libovolným hnojivem. Zvlášť oschlá stébla klidně odstřihněte (ponořená do sklenice s vodou "hlavou vzhůru" brzy vytvoří novou rostlinku).
|
|
|
|
|
|
|
host - 93.10 (?), 4.6.2007 10:03
Děkuji za radu, zkusím ho postavit do té vody.
|
|
|
|
|
|
|
host - 204.208 (?), 13.6.2007 23:58
Šáchor je nejlepší pěstovat ve starém plastovém kýbli. Každý den mu dát tolik vody, aby v ní doslova stál!
|
|
|
|
|
|
|
host - 161.17 (?), 25.11.2008 16:28
Nevím co dělám špatně... koupil jsem krásný zelený šáchor... udržoval jsem v podmisce stále vodu (dešťovou)..nikdy nevyschla a stejně mi začal časem žloutnout a pak prosychat... teď je celý zeleno-žluto-hnědý a vyloženě živoří. Nevím proč. Zkoušel jsem i rozmnožit odstřihlou růžicí, ale ta ve vodě shnila... Podařilo se mi jen rozmnožit tak, že jsem vyrýpl část šáchoru a zasadil..ten se ujmul, jakžtakž vyrostl a schne podobně jako ten původní. Pravidelně je i oba rosím..prý je to nenáročná rostlina..nevíte tedy někdo kdě dělám chybu? Můžu poskytnout i fotku jeho žalostného stavu..
|
|
|
|
|
|
|
Binek - (16) - 72.33 (?), 25.11.2008 17:22
Mně také šáchor "odkráčel". Vody měl dost, rosila jsem ho, přesto na něm byly každou chvíli svilušky a schnul, žloutnul, hnědnul, no prostě tato nenáročná kytka se mi nedaří. A to mě štve, protože se mi moc líbí a pokaždé, když ho někde vidím, mám cukání si ho znovu koupit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 225.64 (?), 20.10.2011 18:22
šáchor-papirus, asi 1m.výška, pěstuji několik let v kýblíkách, navrtaných jako sýto.V létě v rybníku, skoro celé potopené a v zimě na chodbě paneláku, skoro celé potopené ve vekých kýblích.Hnojím jen v zimě tekutým universálním.Když kořeny přerostou tak, že se nevejdou do velkého kýble, rozpůlím je i s kýblíkem sekerou.
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.24 (?), 3.2.2012 18:27
hmmm tak to musí být nádhernej macek závidím, mám stejný problém se žloutnutím, skladuji přes zimu v chladnu do +10st. C, tak mám strach dávat hodně vody... asi chyba že?
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.182 (?), 3.2.2012 20:25
Je to bažinná rostlina...
|
|
|