Víno, najrychlejsia vyroba



host - 234.255 (?)
14.10.2015 14:16
Tak odkaleny must som nakoniec umiestnil do dvoch 2,5 l pet flias, pridal do 3,5 l mustu 250g cukru rozpusteneho v 3 dcl vody, spravil som aj improvizovanu zatku z hadicky a umiestnil do miestnosti s teplotou 19 C. Kedy zacne asi kvasit bublat? Zvysit teplotu?
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 234.173 (?), 9.7.2015 18:47, zobrazeno: 18718x
Ako najrychlejsie vyrobit vino-par litrov na leto? Mam prebytok visni, tak rozmyslam, ze by som vyskusal nejakych 5 litrov urobit. Mam k dispozicii 5 l demizon, odstavovac,...mohol by som demizon umiestnit na teplu povalu, pre urychlenie kvasenia? Dalo by sa z demizona stacat rovno do flias na rychlu spotrebu? Skolenie nebudem riesit.
   
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 15.7.2015 16:29

Jen poznámka. Čím rychleji to bude kvasit tím uberete na kvalitě. Višňové chce min, 1/4 roku stát. Obecně kvašení zvládne za týden při cca 20st a klasických kvasnicích.

   
host - 234.94 (?), 13.10.2015 12:40
Je potrebne pri vyrobe burciaku pridavat kupovane kvasnice? Mozem zmiesat liter mustu z cerveneho hrozna s 5 l bieleho? Poradte zaciatocnikovi
      
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 13.10.2015 13:34

Smíchat můžete cokoli. Kvasinky přidávat nemusíte, ale stojí cca 9Kč,- a kvašení je úplně o něčem jiném. Nezapomeň te je dobře rozeběhnout.

         
host - 234.94 (?), 13.10.2015 15:08
Vy by ste mi odporucili to zmiesat, alebo spravit len z 5 l bieleho? Dam to kvasit este dnes bez kvasiniek
            
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 13.10.2015 15:59

A co chcete slyšet? Píšete, že jste začátečník. Kvasinky za 9Kč, odmítáte a jdete cestou zkušených vinařů tedy spontáním kvašením. Těžko radit co s tím. V principu to smíchat můžete. Záleží na chutí a preferencích. Můžete z toho mít růžový. Navíc až budete stáčet budete potřebovat více jak 5l. Aby se to po prokvašení mohlo dát do 5l do plna.

S pozdravem GB

               
host - 234.94 (?), 13.10.2015 16:16
ok, dakujem za rady. Stacat rovno do hrdla budem :)
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.135 (?), 14.10.2015 17:50

Když jsme u těch kvasinek. Vymáčkl jsem letos trochu Krystalu, než ho odnesli kosi. Bylo toho po dvojím lisu asi tak 7 litrů. Dosladil jsem na 20 st. (zajímavý, že měl 18, což je u nás rarita) a přidal kvasinky. Ze srandy jsem koupil Klosterneuburg F3, byly nejlevnější. A děly se věci, třetí den to bylo na vrcholu a burčák skvělej.

      
host - 234.255 (?), 14.10.2015 14:16
Tak odkaleny must som nakoniec umiestnil do dvoch 2,5 l pet flias, pridal do 3,5 l mustu 250g cukru rozpusteneho v 3 dcl vody, spravil som aj improvizovanu zatku z hadicky a umiestnil do miestnosti s teplotou 19 C. Kedy zacne asi kvasit bublat? Zvysit teplotu?
         
host - 187.224 (?), 14.10.2015 14:22

Z tohoto množství víno nikdy neuděláte. Vypijte to ve fázi burčáku.  j.c.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika