Švestkové víno



                     
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 199.25 (?) 
23.10.2011 13:51

Po převaření švestek je vypeckujete? Nebo kvasíte s peckama?

  
                     
host - 176.36 (?), 24.10.2011 11:17

3 kg není zase tak mnoho, aby se nedaly vypeckovat, respektive po "povaření" propasírovat přes "hrubší" síto. No a i kdyby ste tam ty pecky nechal, tak by max. trochu chytily chuť po "jádrech"; ale asi ne moc, ta se objeví hlavně až při "destilaci" s jádry. Lze odzkoušet obě varianty.

                     
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 199.25 (?), 24.10.2011 18:01

Máte pravdu, vždyť z kompotovaných švestek se pecky také nevyndavají.

                     
host - 168.253 (?), 31.1.2012 21:41

Slivkové víno :

4 litrový pohár naplniť do 3/4 slivkami najlepsie malé aromatické druhy. Po vrch sliviek zaliat pohár 40% slivovicou a uzatvoriť. Po 4-5 mesiacoch scediť a zvyšok sliviek pridať do pálenia. Hotové slivkové víno dosladiť cukrom, respektíve zvíšiť silu vína podľa potreby ďalšou slivovicou. 

Na zdravie. 

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 31.1.2012 23:02

Ten recept ale není na víno nýbrž na likér. Stejným způsobem se nakládají višně a griotka přece taky není totéž co višňové víno.

                     
host - 77.66 (?), 2.2.2012 22:06

Dobrý večer,

mám tu knihu, resp. miniknihu, o domácí výrobě vína z cca 30. let, myslím, že jsem tam viděl návod na švestkové víno (hledal jsem šípkové víno), pokud se mi povede tiskovinu najít, návod dodám. Evidentně se tedy dělalo, minimálně v minulosti, až budou švestky také je chci zkusit... ;)

Pěji fajn večer,

Michal

hasmic@post.cz

                     
host - 174.8 (?), 3.2.2012 10:53

Na webu je k dispozici ke stažení (zatím ještě funguje) publikace z 60. let "Příprava domácích vín" od ing. Valenty. Zatím všechny další, co byly vydány později, z této "přepisovali". Zde je odkaz.

Je tam celkem 100 receptů; ale také i jak postupovat od "začátku" až po "stočení vína". Dle mého názoru nebyla, žádnou jinou publikací, co do obsahu překonána.

Přeji hezký den.

                     
host - 168.253 (?), 4.2.2012 9:05

Sllivkové víno nijeje zrovna najlepsie pitie, skusal som vyrobu a nechutilo mi. Neskor to skoncilo ako vypalena slivovica zo slivkovej stavy. Bola sice jemna ale bez aromatickych latok. 

                     
host - 176.36 (?), 4.2.2012 10:25

... to je zvláštní, autoři publikací naopak šípkové víno doporučují jako velmi kvalitní, tedy alespoň to ze "sušených šípků"... no každý máme jinou chuť.

To neznamená, že by se z něho nedal "vypálit" dobrý destilát.

                     
host - 176.36 (?), 4.2.2012 10:28

Omlouvám se, nějak se mi prohodily "druhy" ovoce.  

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika