Ostružiny ve vodce



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?)
19.8.2013 19:09

Já nevím, jestli Marcelka vůbec někdy ten směsný recept vyzkoušela.

...do velké lahve postupně nakládat dozrávající ovoce, zaspávat cukrem a zalévat vodkouIdeální jsou jahody, maliny, ostružiny, višně, jablka, hrušky, švestky, broskve Nakonec se omyjí zelené ořechy, rozseknou se na půl a i se zelenou slupkou se dají úponě nahoru.

Malá připomínka: po naložení jablek, hrušek, švestek již zelené ořechy na zahradě nenajdeme
   Jinak ostružiny se do lahve nasypou, setřesou, ale nemačkají. Popsaný recep s ovocem je dobrý, ale zatímco likér se brzy vypije, zůstane hromada alkoholem prosáklého ovoce, které, aspoň u nás, nešlo na odbyt. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

      
hurvajska - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (190) - 172.106 (?), 8.10.2008 19:58

Milá Anno. Přesný recept asi nedodám. Dělám to tzv. od oka.

Prostě napěchuju sklenici, zasypu to cukrem co se vejde (dle uvážení) a pak volná místa vyplním vodkou.

   
host - 29.213 (?), 19.8.2013 18:41

Ahoj Marcelko, můžu se zeptat, co znamená ostružiny napěchujeme do sklenice? Tedy rozmačkáme? A když se pak mňamka papá, nevadí tam zrníčka? Mám ostružiny zahradní a ty mají zrníčka dost velká. Díky Alena

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 19.8.2013 19:09

Já nevím, jestli Marcelka vůbec někdy ten směsný recept vyzkoušela.

...do velké lahve postupně nakládat dozrávající ovoce, zaspávat cukrem a zalévat vodkouIdeální jsou jahody, maliny, ostružiny, višně, jablka, hrušky, švestky, broskve Nakonec se omyjí zelené ořechy, rozseknou se na půl a i se zelenou slupkou se dají úponě nahoru.

Malá připomínka: po naložení jablek, hrušek, švestek již zelené ořechy na zahradě nenajdeme
   Jinak ostružiny se do lahve nasypou, setřesou, ale nemačkají. Popsaný recep s ovocem je dobrý, ale zatímco likér se brzy vypije, zůstane hromada alkoholem prosáklého ovoce, které, aspoň u nás, nešlo na odbyt. 

         
host - 71.126 (?), 20.8.2013 16:57

Vážený pane doktore,
co takhle to ovoce ještě jednou zalít vodou (ani nemusí být převařená) a ponechat to dalších cca 14 dní louhovat. Slijete sice poměrně slabou „šťávu“, kde alkohol bude kolem 10 – 12% (podle původně použité koncentrace alkoholu na první zalití), kterou lze využít přídavkem jinému osvěžujícímu pití, ale zároveň vám klesne i dosah alkoholu ve slitém ovoci, které lze už běžně konzumovat (nepálí na jazyku).

            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 20.8.2013 19:33

To jsem, pravda, nikdy nezkoušel. Ten lehce alkoholizovaný nápoj nemusí být špatný, ale o chuti a konzistenci ovoce 2x louhovaného (lihem a pak vodou) si iluze nedělám. Snad už to někdo vyzkoušel. 

   
host - 116.1 (?), 14.9.2016 8:44

Nevím co máte proti rybízu, když se dá dost cukru, je to stejně dobré jako ostružiny, ne li lepší!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika