Tak jsem můj počin sesunýroval, třeba to někomu také pomůže, a vás již znalé výroby vína poprosím, o mrknutí na postup, zda jsem něco nězapomněl nezkazil nebo zda je to OK. Děkuji.
SOLARIS - sklizeň 29kg, při teplotě 20stC a cukernatost refraktomatrem 21,7
==============================================================
D = 14.9. 16 hod - sklizeň
D+ 1 hod - ruční odstranění shnilých bobulí
D+ 2 hod - mletí a odšťopkování
- třapina a shnilé bobule = 4 kg, celkem: 25kg rmutu
rmut
- moštoměrem: 21,5° (kg sach na hl) (19°C)
- cukroměrem: 23,3% (sach ve vodě) (19°C)
D+5 hod - sířeno pyrosulfidem, 1,6g na 20 litru = 40mg / l)
D+ 8 hod - lisování při 16°C
- 1. lisování : 15,5 litrů moštu
- 2. lisování : 17 litrů
mošt měření
moštoměrem 21.9st.
- aplikace MOSTGELATINE 17ml / 17 lit
D+ 23 hod - stočení od kalů, přenesení do prostředí s 25°C
D+ 1 den - aplikace nejprve živné soli SIHA-GARSALZ (3g na 17 lit), mošt 17°C
- aplikace kvasinek SIHA ACTIV 7 (3g na 17 lit) mošt 17°C