Včely vylézající ze země

host - 213.227 (?) 
11.5.2010 16:16, zobrazeno: 154887x

Dobrý den,

včera jsme sekli na zahrádce trávu a po jejím odklizení narazili na malinkaté dírky (je jich celkem dost), do kterých vlétají včelky plné pylu. Můžete mi, prosím, poradit, co s nimi? Mám malého syna, který si na zahrádce hrává a narada bych, aby ho nějaká poštípala. Navíc ani nevím, zda třeba nejsou nějak infikovány či podobě. Za reakce a odpovědi předem děkuji.

Gábina K.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 12.5.2010 8:37

Malého synka Vám mohou poštípat mravenci, vosy, včely přilétající z úlů kilometr daleko, komáři, ovádi... Jediná prevence je nepouštět syna na zahradu. Nebo se smířit sem tam s nějakým štípancem

host - 213.227 (?), 12.5.2010 13:24

Jak se říká, dobrá rada nad zlato... a nezapomeňte oznámit všem alergikům, že nesmí chodit ven, jinak jim tam hrozí nebezpečí...

Prosím další reagující pouze o solidní informace. Díky Gábina

host - 126.89 (?), 12.5.2010 13:28

Ale reakce toho pána přesně vyjadřuje to, že s tím nic moc nenaděláte. Samozřejmě, že ty včelky můžete nějak zlikvidovat, ale byla by to na jedné straně škoda a na druhé straně by to bylo zbytečné, protože na zahradu opravdu létají včely odjinud a kdykoliv může tato včela štípnout. Jako větší nebezpečí bych viděl nějaká vosí hnízda v rybízu nebo tak, kdyby kluk do toho strčil klackem nebo podobně.

host - 33.205 (?), 21.7.2010 11:16

Dobrý den, včelky mám ráda a rozhodně vedu děti k tomu, aby nejen jim neubližovaly. POkud mám ale na zahradě jednu dírku vedle druhé, abych byla přesná na 1m jsem jich napočítala 48 a takto postižené mám cca 2/3 zahrady, také bych ráda slyšela moudřejší radu než tu, že dítě může štípnout kdekoli cokoli. Věřte, že moje děte /2 a 5l / vosa bodla za jejich život několikrát a nědělala jsem z toho tragedii. Předem děkuji za praktičtější odpověď. Děkuji Michaela

host - 3.83 (?), 12.5.2010 13:41

Pokuste se, Gábino,  příspěvek pana Vysloužila pochopit třeba tím, že si ho přečtete ještě několikrát, pomalu,klidně a hlavně bez emocí.

Dal by se tesat do kamene jako univerzální odpověď zkušeného a moudrého člověka pro všechny rodiče pečlivě se starajících o své ratolesti. Nebojujte s přírodou, prostě se s ní sžívejte.Pokud syn není prudký alergik, nechte tomu volný průběh. 

host - 70.100 (?), 12.5.2010 14:44

Souhlas s p. Vysloužilem, jen dodám, že infikované okolo Vás je v podstatě vše, na co se podíváte a i to co nevidíte. Jestli chcete žít ve sterilním prostředí, musíte se odstěhovat na měsíc a i tam je to nejisté. K včelám. Velmi pravděpodobně jde o druh včel samotářek, které samy nikdy neútočí. Jedině, když by ji syn přimáčkl. Nechovají se tak, jako včely medonosné. Navíc jsou nesmírně užitečné.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 12.5.2010 16:16

Já se hlásím se solidní informací: Kupte pro dítě gumový protichemický oděv, co mívají vojáci,  ze silné pogumované látky, to včela nepropíchne, k tomu plynovou masku. Když takto vybavené dítě pustíte ven, máte solidní šanci, že se k němu žádný hmyz nedostane. A pro jistotu tu celou ochranu zvenku postříkejte ještě nějakým tím biolitem proti hmyzu, případně repelenty, tim to ještě posichrujete.

host - 61.106 (?), 13.5.2010 8:00
Samé nesmysly, těchto zemních samotářských včel se nemusíte obávat, nejsou útočné a bodnutí při zamáčknutí není tak silné jako u chovaných včel. Jejich výskyt signalizuje málo zapojený trávník - potřebují určitý prostor k vyhrabání nory. Víc nemůžu napsat, musím na autobus.

host - 126.89 (?), 13.5.2010 8:24

Tak od pana Brablence to byl zcela jistě vtip

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty