Pančovaný med
|
|
|
|
|
|
|
VM - Bronzový Zahrádkář (83) - 1.194 (?) 11.3.2009 22:16, zobrazeno: 267800x
Došel mi med od včelaře a budu muset koupit nový v marketu. Je ten jejich med medem nebo jde o nějakou směsku. Med od včelaře nebývá tak průzračný a je cukernatý ba až tuhý. Ten z marketu je tekutý a homogenní. Je tu včelař, který tomu rozumí?.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.166 (?), 11.3.2009 22:44
Včelař sice nejsem, ale med bereme jedině od včelaře. Připadá mi, že ten z marketu se nedá vůbec pozřít (aspoň pro člověka, který ochutnal opravdový med). Když doma med dojde, počkáme radši na nový. Hanča
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.160 (?), 12.3.2009 5:25
Konzumujte med, jenž byl vyprodukován v oblasti, kde žijete. tzn od místního včelaře.
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 13.3.2009 13:35
Napsal jsem to opravdu trošku zjednodušeně, ten vývod tam nepatřil, ale chtěl jsem tím říct, že zrovna takový člověk nemá za potřebí takto podvádět (majetku má na dva životy!)! Koupil jsem od něj med pouze jednou, to co jsme konzumovali, byla sladká voda! A jeho chování po upozornění, nedivím se, že takových měli, mají a budou mít lidé okolo nich, plné zuby!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.122 (?), 13.3.2009 13:43
Líbit se vám to nemusí ale prostě to tak je. Pokud část identifikovatelné skupiny dělá bordel, hněv se snese na celou skupinu. Vždyť to tak funguje vždycky, nevím co se nad tím rozčilujete.
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.218 (?), 26.4.2010 20:32
Doporučuji kupovat med český.Je dražší, ale máte jistotu že je v podstatě bio.Pokud od spodu sklenice vidíte vznikající malé krystalky, je to ono.V Čechách jsou přísné normy na kvalitu medu.Přísnější než v jiných zemích. Používat antibiotika na léčení včelího moru je na našem území zakázáno. Nehledě na to, že lečebný efekt je spíše nic moc. /Nikoliv jak jsem zde někde četl, že je úspěšný./ Pokud vím, české medy prodávají např. i řetězce TESCO. Jinak pravost medu poznáte tisíckrát přežvýkanou metodou rozpouštění ve sklenici vody,/Pokud se med spolehlivě rozpouští ve vodě, není to pravý med./ či zkouška zda "mašličkuje"t.j. stékající pramínek medu si uchová zlomek času na hladině medu svůj tvar než se rozplyne po hladině.Pokud stéká podobně jako voda či olej, není to pravý med. Pokud med nekrystalizuje, je to podezřelé.I včelám v plástech ztuhne.V zimním chomáči v úle si ho postupně rozehřívají.Je to přirozená vlatnost medu a pokud chcete jíst pravý med, musíte se s tím smířit. Zdraví včelař.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 70.100 (?), 12.3.2009 6:56
Průzračnost a tekutost medu namá naprosto nic společného s kvalitou. Spíše je to tak, že tekutiny prodávané v řetězcích často mají s medem máloco společného. Problematika je široká a času málo. Najděte si u Vás v okolí spolehlivý zdroj a kupujte od něho. Je to vhodné i z důvodu předcházení alergiiím. Kažý med, vyjma čistého akátového krystalizuje. Opakuji KRYSTALIZUJE, necukernatí. Doba za kterou k tomu dojde je dána poměrem glukózy k fruktóze a dalšími vlivy. To, že prodávaný med je stále tekutý, je v podstatě nenormální stav.
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.167 (?), 12.3.2009 7:17
Nenormální stav, to je velice výstižně řečeno.
Když se projdu libovolným marketem, mám pocit, že drtivá většina prodávaných potravin by se takto dala nazvat. Jablka bez chuti a bez zápachu, párky prakticky bez obsahu masa, bílá tekutina připomínající mléko, sýrové náhražky,... Naštěstí se alespoń část těch hnusůdá nahradit domácí výrobou
|
|
|
|
|
|
|
host - 70.100 (?), 12.3.2009 7:27
Ještě dodám, že tzv. "pastovaný med" není nijak chemicky a tepelně upravovaný. Jde o květové medy, převážně z řepky, které krystalizují velmi rychle a hmota je tuhá.
Pastování se provádí opakovaným mícháním po začátku krystalizace. Původně vznikající velké krystaly se rozmělní na malé a dál krystalizace pokračuje touto formou. Med je pak hustě pastovitý, bílý. Vzhledově to není nic moc, obsah cenných látek se nemění. Např. nepříliš oblíbený řepkový med obsahuje tzv. brassiny, látky které údajně mají protirakovinné účinky. Je výborný třeba na slazení kávy, nemá výraznou vůni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|