Pančovaný med
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.218 (?) 5.7.2010 21:16
Musíte vidět jak se odspodu /většinou/ sklenice ve které je uchován začínají tvořit takové jakoby drobné " vločky",tedy pokud není už celý ztuhlý.Tmavý (medovicový) med kristalizuje později než květový. Vyjma jednodruhového medu akátového krystalizují dřív nebo později medy všechny.Kupujte med kde je uveden přesně původ medu z konkrétní české včelí farmy.Jdou sehnat v Albertu i Tescu.Jsou dražší než hodně prodávané medy kde je uvedeno pouze mlhavé : "Med ze zemí EU a mimo EU",ale máte zase zaručenou kvalitu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 121.238 (?), 4.8.2010 13:19
Su nejake triky... Kvapnut med na pijavy papier, alebo servitok. Nemal by sa vpijat. Kus medu do pohara s vodou, nemal by sa bez zamiesania viditelne rozpustat. Iba velmi pomaly (dost tazko subjektivne posudit). Nikdy som to nerobil, ale udajne pravy med kvapnuty na hlavicku zapalky nezaprani pri skrtnbuti jej zapaleniu. I ked tie dnesne zapalky je tazke zapalit aj bez medu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 223.249 (?), 5.8.2010 11:31
Pokud kupujete med všímejte si co je na něm napsané. Dnes je často vidět v prodeji med, kde je uvedeno: Med ze zemí EU a mimo EU.Tyto medy nedoporučuji.Je to směska všeho možného odevšad. Pokud chcete kvalitu.Kupte med od včelaře přímo či med na kterém je uveden přímo výrobce, t.j.konkrétní včelí farma. Krystalizace /nikoliv cukernatění jak se nesprávně označuje/ je právě jedna ze známek pravosti medu a je důkazem toho, že med nebyl nijak následně tepelně upravován.Tmavý med, ve kterém převažuje medovicová snůška, většinou krystalizuje později než med s převahou nektaru z květů.Některé jednopdruhové medy nekrystalizují skoro vůbec jako např. akátový.Tmavý med obsahuje také více minerálních látek jinak kvalita je shodná s tzv. květovým medem. Nebo si pořiďte včely a máte med svůj.Přál bych vám, kdo jste to nezkusili, ochutnat čerstvý vytočený med.
|
|
|
|
|
|
|
host - 121.238 (?), 5.8.2010 13:31
...ale len od poctivych vciel, ktore med nepancuju :-)
|
|
|
|
|
|
|
host - 223.249 (?), 5.8.2010 16:27
Včely jsou poctivé vždy.Pokud je v úlech něco v nepořádku, jsou buď nemocné, nebo ztratily náhle matku a v plástech už mají příliš starý plod.Jinak vše dělají s nasazením. Nechytračí, protože nemají rozum jako člověk a protože by nepřežily.NĚCO totiž myslí, na rozdíl od člověka, za ně. Kdo je chová ví, že to jsou nebojácní tvorové.Maximálně vás ignorují či jen tak pozorují, ale jakmile cítí ohrožení, ve zlomku vteřiny útočí.Jediná včela je ochotna bránit hnízdo tisíců svých sester s chrabrostí románového rytíře, přestože ji to mnohdy stojí život. Když dostanou včely obyčejný cukr krystal, postupně ho invertují na mnohem stravitelnější jednoduché cukry a v tomto stavu ho pak uloží v plástech. I v tomto extrémním případě by takovéto zásoby byly pro vás stravitelnější než obyčejný cukr, který najdete v téměř každém sladkém potravinářském výrobku a který musíte nejdříve "přecedit" přes svá játra.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 217.129 (?), 8.8.2010 12:02
Med ktory skvasi by som nekupil ani nahodou. V usa je kvalita medu posudzovana podla obsahu vody. Super med ma pod nejakych 15 percent vody. Ak je med pancopvany vodou a cukrom ani velke mnozstvo cukru oproti vode nezabezpeci, aby sa med nechoval inac. preto tie testy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.249 (?), 16.8.2010 3:08
Testy odhalí přímo typ cukru.
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.218 (?), 8.8.2010 12:08
Med se ohřát může, nebo lépe řečeno musí, když vám ztuhne. Včely si ho v zimě také ohřívají. Záleží však na teplotě.Neměla by být vyšší než 50°C, kvůli enzymatické složce. Já bych spíše doporučil maximálně 40°C. Med od špatného prostě odlišíte.Není to tak složité. Na tomto odkaze máte několik způsobů.
Zdraví včelař
|
|
|
|
|
|
|
host - 61.106 (?), 15.8.2010 0:29
Nevím, zda to někdo zmínil, ale čerstvý tekutý med při lití nesmí tvořit důlek, pouze kopeček. 0.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|