Kdepak jsou včely?

host - 120.31 (?)
5.6.2008 11:38

Takovou kravinu že v americe nemají včely by snad z pusy nevypustil ani pacient psichiatrické léčebny. A to s tím Einsteinem jsem už někde slyšel ale už přesně nevím kde, snad v nějakém tv pořadu., jestli je to pravda, toť otázka, já bych tomu i věřil ono totiš v přírodě obzvlášť platí že všehno souvisí se vším.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

preclik - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (129) - 175.134 (?), 5.6.2008 9:13

No jo, to máte pravdu, dříve to v korunách stromů, když kvetly, úplně hučelo. Člověk si na to zvyknul, bylo tak nějak uklidňující, že je to v pořádku. Letos se mi v korunách stromů "bály" tak čtyři včelky. A člověk musí dávat pozor, aby na ni nešláp, ani tak pro to žihadlo, jako že jich tak málo.

host - 76.122 (?), 5.6.2008 9:53

Problém je že to neřekl.

host - 198.165 (?), 15.8.2009 21:09
Na zemi nebylo 7 mld lidí a všude byly lesy.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 5.6.2008 10:21

Nevím co řekl a neřekl Einstein, tento výrok, tady čtu poprve, ale zřejmě je to úplný nesmysl. Proč by mělo lidstvo vymřít 4 roky po včelách, když většina rozhodujících rostlin, které lidé potřebují pro svou obživu nejsou závislé na opýlení včelami. Copak ječmen, pšenice, kukuřice, rýže, brambory potřebují opýlení včelami? Samozřejmě jsou jistě i rostliny vhodné jako potrava, které potřebují opýlení včelami, ale ty budou spíš jen doplňkového významu. Myslím, že ani všechny ovocné stromy (třešně, ořechy) nepotřebují k opýlení včely.

host - 76.122 (?), 5.6.2008 10:58

Luštěniny opylení potřebujou, ale jsou i jiný včely než ty domácí a jiný opylovači, no a vlastně amerika austrálie, tam včely snad ani nežijou. Takže jakýpak vymírání lidstva.

host - 120.31 (?), 5.6.2008 11:38

Takovou kravinu že v americe nemají včely by snad z pusy nevypustil ani pacient psichiatrické léčebny. A to s tím Einsteinem jsem už někde slyšel ale už přesně nevím kde, snad v nějakém tv pořadu., jestli je to pravda, toť otázka, já bych tomu i věřil ono totiš v přírodě obzvlášť platí že všehno souvisí se vším.

host - 76.122 (?), 5.6.2008 12:18

Mluvíte o včelách medonosných, nebo o včelách obecně? Předpokládal jsem že mluvíte o nich, protože jen ty vymírají. A ty v Americe ani Austrálii opravdu nežily, dokud je tam člověk nepřivez.

host - 1.251 (?), 7.6.2008 15:20

Včelaři 20 let ošetřovali včely jen na podzim a před zimou a v pohodě to stačilo. Za 20 let si roztoči varoa na léčiva zvykli a včelaři si zvykli používat různá kutilská usnadňovátka, která účinost léčení ještě zhoršovala. Prasklo by to nejspíš během pár dalších let, jenže poslední dvě teplé zimy umožnily těm roztočům se rozmnožovat i v zimě, navíc se k nakažení varaózou pravděpodobně přidaly i virové nákazy rozšiřované roztoči, takže to přišlo dříve a úhyn včelstev byl místy až stoprocentní.  Současná doba zřejmě bude mezník v léčení včelstev, včelaři budou muset začít léčit častěji, sledovat průběžně množství roztočů případně dokonce léčit i přes léto, kdy včely snášejí med.

Mirek 821 - (39) - 80.73 (?), 23.6.2009 21:50

Včela a slepice... všechno jedno, Včely med nesnášejí... Už si to lidi pamatujte. Vznik medu je velice složitý proces a nektar který včely přinášejí do úlu(nikoliv snášejí) je jenom základní surovinou pro jeho "výrobu" včelím společenstvem.

host - 234.252 (?), 24.6.2009 11:03

Kto má trochu odvahy a záhradu, odporúčam kúpiť si jedno včelstvo, umiestniť ho na kraji záhrady. Zas až toľko námahy si nevyžaduje keď ho nemáte kvôli produkcii medu. Po roku, dvoch, nech posúdi, aká bola jeho úroda pred tým a potom, ked mal včely. Len také uhorky nakladačky, je to sto a jedno, o stromoch ani nehovorím. Okrem toho medové plásty pre obohatenie a spestrenie toho, čo dala záhrada určite ocení každý, hlavne deti. Nemusí byť ani medomet.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika