Zelný salát jako v restauraci
|
|
|
|
Lumikol - Stříbrný Zahrádkář (133) - 181.138 (?) 1.11.2008 19:29
Zdravíčko, taky se připojím s receptem.Nakrájené zelí promícháme se strouhanou mrkví, prosolíme,procukrujeme, přidáme ocet, podle chuti pepř a česnek rozetřený se solí nebo česnekovou pastu(když se tam jen namačká tak zmodrá a nevypadá to dobře).A mačkáme a prohazujeme a pokud máme záděry tak i pláčeme, musíme dosáhnout toho, že když zelí upěchujeme je celé potopené ve vlastní šťávě, takhle upravené vydrží v uzavřené dóze strašně dlouho.Recept je ověřený, nadělala jsem ho tuny a nikdy si nikdo nestěžoval(musím se trošku vytáhnout)Lucka, Dobrou chuť
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Beruna - (40) - 224.2 (?), 31.10.2008 20:58, zobrazeno: 189774x
Přeji pěkný večer. Prosím o recept na zelný salát. Mám na mysli takový, co bývá v restauracích součástí zeleninové přílohy. Bývá křupavý ale přitom zelí není tvrdé. Pouhým spařením jsem nedosáhla kýženého výsledku. Nebo má být zelí v někajém nálevu?
|
|
|
|
|
|
|
host - 162.128 (?), 31.10.2008 23:03
já ho dělám tak, že zelí nakrájím, osolím, a proleji olejem (olivový, oříškový atd.). Přidám kmín. Nechám ho odležet (hodinu, i víc), tím proležením lehce zvláční, a pořád zůstane křupavý. Možno dokombinovat s koprem, křenem. Druhý den je taky moc dobrý. Chlapská varianta je s cibulí, ale ty následky :=)
Druhý recept mám z čínské restaurace co byla ve Vodičkově ulici ješte za minulého režimu - tam se zelí nakrájelo, a pomalu spařilo horkou vodou. Nechat vychladnout. Pak se naložilo do sladkokyselého nálevu, přidaly se nakrájené kapie, houby jidášovo ucho atd. Dalo se vychladit, a nechalo odležet cca 1-2 hodiny. Byl taky skvělý. Tenhle recept je ale spíš na čínské (pekingské) zelí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 53.54 (?), 31.10.2008 23:11
Zelí nakrouhat, nebo nařezat na slabé nudličky, posolit, pocukrovat, trochu kmínu, pepře, zakápnout octem (klasickým)-30 min na to nešahat, poté pořádně rukou (jemně)promíchat, nechat proležet(hodinu) a promíchat, nechat vyspat a potom by to mělo být ono. Doufám že bude chutnat. Brouk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Beruna - (40) - 224.2 (?), 1.11.2008 19:00
Děkuji za recepty, určitě je vyzkouším.
|
|
|
|
|
|
|
Lumikol - Stříbrný Zahrádkář (133) - 181.138 (?), 1.11.2008 19:29
Zdravíčko, taky se připojím s receptem.Nakrájené zelí promícháme se strouhanou mrkví, prosolíme,procukrujeme, přidáme ocet, podle chuti pepř a česnek rozetřený se solí nebo česnekovou pastu(když se tam jen namačká tak zmodrá a nevypadá to dobře).A mačkáme a prohazujeme a pokud máme záděry tak i pláčeme, musíme dosáhnout toho, že když zelí upěchujeme je celé potopené ve vlastní šťávě, takhle upravené vydrží v uzavřené dóze strašně dlouho.Recept je ověřený, nadělala jsem ho tuny a nikdy si nikdo nestěžoval(musím se trošku vytáhnout)Lucka, Dobrou chuť
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.138 (?), 11.3.2010 13:34
Take pripravuji zelny salat jako Lucka. Zakladem je zeli hodne promackat - mackam se soli a nakonec dochutim cukrem a octem. Delam ho vetsinou vzdy cerstvy - nakrouham z hlavky tolik, kolik snime. Ale zkusim nadelat i do sklenicky.
Je dobry i v kombinaci cibule + kukurice.
Mnam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 200.100 (?), 30.4.2011 14:00
Dobrý den, doporučuji kupovat česke zásadně český. Ten nikdy nezmodrá, naopak česnek čínský zmodrá vždy. V obchodech píší na etiketě: baleno např. ve Španělsku, ale podívejte se i na zemi původu. Tou je bohužel Čína.
Pěkný den, Lucie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|