Zelný salát jako v restauraci



Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?)
1.11.2008 19:29

Zdravíčko, taky se připojím s receptem.Nakrájené zelí promícháme se strouhanou mrkví, prosolíme,procukrujeme, přidáme ocet, podle chuti pepř a česnek rozetřený se solí nebo česnekovou pastu(když se tam jen namačká tak zmodrá a nevypadá to dobře).A mačkáme a prohazujeme a pokud máme záděry tak i pláčeme, musíme dosáhnout toho, že když zelí upěchujeme je celé potopené ve vlastní šťávě, takhle upravené vydrží v uzavřené dóze strašně dlouho.Recept je ověřený, nadělala jsem ho tuny a nikdy si nikdo nestěžoval(musím se trošku vytáhnout)Lucka, Dobrou chuť

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Beruna - (40) - 224.2 (?), 31.10.2008 20:58, zobrazeno: 189774x

Přeji pěkný večer. Prosím o recept na zelný salát. Mám na mysli takový, co bývá v restauracích součástí zeleninové přílohy. Bývá křupavý ale přitom zelí není tvrdé. Pouhým spařením jsem nedosáhla kýženého výsledku. Nebo má být zelí v někajém nálevu?    

   
host - 162.128 (?), 31.10.2008 23:03

já ho dělám tak, že zelí nakrájím, osolím, a proleji olejem (olivový, oříškový atd.). Přidám kmín. Nechám ho odležet (hodinu, i víc), tím proležením lehce zvláční, a pořád zůstane křupavý. Možno dokombinovat s koprem, křenem.  Druhý den je taky moc dobrý. Chlapská varianta je s cibulí, ale ty následky :=)

Druhý recept mám z čínské restaurace co byla ve Vodičkově ulici ješte za minulého režimu - tam se zelí nakrájelo, a pomalu spařilo horkou vodou. Nechat vychladnout.  Pak se naložilo do sladkokyselého nálevu, přidaly se nakrájené kapie, houby jidášovo ucho atd. Dalo se vychladit, a nechalo odležet cca 1-2 hodiny. Byl taky skvělý. Tenhle recept je ale spíš na čínské (pekingské) zelí.

      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 147.108 (?), 11.3.2010 16:46

To je klasicky cinsky zelny salat, vozil jsem si jej kdysi obcas z cinske restaurace v Mlade Bolesavi, prodavali ho tam pres ulici. Vynikajici.

   
host - 53.54 (?), 31.10.2008 23:11

Zelí nakrouhat, nebo nařezat na slabé nudličky, posolit, pocukrovat, trochu kmínu, pepře, zakápnout octem (klasickým)-30 min na to nešahat, poté pořádně rukou (jemně)promíchat, nechat proležet(hodinu) a promíchat, nechat vyspat a potom by to mělo být ono. Doufám že bude chutnat. Brouk

      
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 31.10.2008 23:27

Malou hlávku zelí (nebo půl větší hlávky) nakrájím na malé nudličky. Dám do velkého cedníku a proliji vařicí vodou. Nechám hodně odkapat a přidám jednu velkou cibuli na nudličky, jednu červenou papriku na nudličky, tři lžíce cukru, tři lžíce octa, tři lžíce olivového oleje, kávovou lžičku soli a kávovou lžičku mletého pepře. Všechno promíchám rukou, pak přendám do menší mísy, utlačím a přikryji potravinovou fólií. Nechám odležet 24 hodin v lednici.  Zdravím - Daniela.

         
Beruna - (40) - 224.2 (?), 1.11.2008 19:00

Děkuji za recepty, určitě je vyzkouším.

            
Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 1.11.2008 19:29

Zdravíčko, taky se připojím s receptem.Nakrájené zelí promícháme se strouhanou mrkví, prosolíme,procukrujeme, přidáme ocet, podle chuti pepř a česnek rozetřený se solí nebo česnekovou pastu(když se tam jen namačká tak zmodrá a nevypadá to dobře).A mačkáme a prohazujeme a pokud máme záděry tak i pláčeme, musíme dosáhnout toho, že když zelí upěchujeme je celé potopené ve vlastní šťávě, takhle upravené vydrží v uzavřené dóze strašně dlouho.Recept je ověřený, nadělala jsem ho tuny a nikdy si nikdo nestěžoval(musím se trošku vytáhnout)Lucka, Dobrou chuť

               
host - 215.138 (?), 11.3.2010 13:34

Take pripravuji zelny salat jako Lucka. Zakladem je zeli hodne promackat - mackam se soli a nakonec dochutim cukrem a octem. Delam ho vetsinou vzdy cerstvy - nakrouham z hlavky tolik, kolik snime. Ale zkusim nadelat i do sklenicky.

Je dobry i v kombinaci cibule + kukurice.

Mnam

               
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 31.71 (?), 11.3.2010 13:48

Já to zelí dusám dřevěnou částí dřevěné paličky na maso. K tomu účelu mám od paličky oddělené topůrko. Jde to moc dobře, za chvilku je zelí i zelenina pod šťávičkou. Pak už jen promíchám rukama v gumových rukavicích a tak jsem ještě u toho nikdy plakat nemusela. Zkuste, možná se Vám ta práce bude takhle víc líbit. 

               
host - 200.100 (?), 30.4.2011 14:00

Dobrý den, doporučuji kupovat česke zásadně český. Ten nikdy nezmodrá, naopak česnek čínský zmodrá vždy. V obchodech píší na etiketě: baleno např. ve Španělsku, ale podívejte se i na zemi původu. Tou je bohužel Čína.

Pěkný den, Lucie.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika