Vlašské ořechy - nový recept
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 129.96 (?), 27.1.2010 10:50
Já bych řekl, že mikrovlnné záření bude mikrobům dělat zle ještě rychleji než sterilace. Ale třeba se pletu. Vyjdeme li z toho, že jsou atomárního a molekulárního charakteru, tak mikrovlny by pro ně měly být dost nepříjemné. Pokud nejsou z plastu nebo z porcelánu a je v nich voda. U vyšších organizmů je to zcela bez diskuse.
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 27.1.2010 15:28
Dost nepříjemné může být mikrovlnné záření i pro nás
|
|
|
|
|
|
|
host - 129.96 (?), 27.1.2010 8:58
Prosím o vysvětlení. Ve druhém odstavci píšete, že ořechová jádra zavařujeme 1 skl. 0,7 l, pouze 2 minuty. Nikdy nezavařujeme jen jednu sklenici - obsah by se převařil.
Prosím o zkušenost. Kolik sklenic nejméně a na jak dlouho? Mohou být 2 sklenice na 4 minuty?
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 27.1.2010 10:24
Z receptu Ing.Balaštíka: Doba sterilování jedné sklenice: obsah 0,7 l je 5 - 6 minut krát (x) počet sklenic.(5 sklenic sterilujeme 30 minut). Já osobně v mikrovlnce nesteriluji a moje rady jsou spíš bezpečnostního charakteru.Doporučuji zájemcům všechno nejprve u daného výkonu trouby (měřením teplot) odzkoušet a nedbat na všechny praktiky. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 27.1.2010 12:22
Přesně tak.U běžného zavařování jde vždy o dosažení a trvání určité teploty, která se dá jednoduše regulovat.Totéž by mělo být dosažitelné i u mikrovlnky.A zde to bez možnosti externího programu(jen ručně)bude komplikovanější.Mám co dělat, abych nespálil předprogramovaný popcorn.Zavařování je v mikrovlnce obtížnější. A čekám, kdy bude možný vnější vstup do programů.Zatím je to dost omezené a bude ji to samozřejmě prodražovat. Ale doufejme. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 27.1.2010 15:42
Podle mého pozorování to vypadá jinak.K nejrychlejšímu nárustu teploty dochází uprostřed zahřívaného obsahu a pak se teplota šíří směrem ke vnějšku.Připomíná mi to žhavé jádro zeměkoule. AB
|
|
|
|
|
|
|
host - 129.96 (?), 27.1.2010 16:39
Já mám tedy zkušenost opačnou. Nejrychleji se to ohřívá na povrchu a postupně se prohřívá i vnitřek. A nestejnoměrně jednotlivé potraviny. Například u knedlavepřazela je už všechno ohřáté a zelí ještě nic moc. Samozřejmě je to rychlejší a lepší než v rendlíku na plotně. U ořechů ale nevím, teprve to zkusím.
|
|
|
|
|
|
|
|