Vlašské ořechy - nový recept



host - 178.235 (?)
26.1.2010 8:39

Pro snadnější pochopení rozkmitáním molekul dochází k vzájemnému tření molekul o sebe a tření, jak známo, uvolňuje teplo.Často diskutovaným problémem je vznik tepla třením mozkových molekul o sebe při používání mobilů hlavně dětmi (pracuje se tam s obdobnými frekvencemi).  AB 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 25.1.2010 22:36

To věřím. Proč se tedy prodávají mikrovlnky se stojanem kovovým a ne třeba keramickým?

                     
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 26.1.2010 8:13

Když se griluje, tak se negenerují mikrovlny ale i.č. záření a tehdy se může dát do mikrovlnky cokoliv. Mikrovlny ohřívají potraviny tak, že rozkmitávájí molekuly vody především ale i molekuly cukru a tuků. Péct neumějí. Rozkmitáním molekul docílíme u poživatelné matérie zvýšení vnitřní energie a ta jak známo z termodynamiky je projevana navenek zvýšenou teplotou.

                     
host - 178.235 (?), 26.1.2010 8:39

Pro snadnější pochopení rozkmitáním molekul dochází k vzájemnému tření molekul o sebe a tření, jak známo, uvolňuje teplo.Často diskutovaným problémem je vznik tepla třením mozkových molekul o sebe při používání mobilů hlavně dětmi (pracuje se tam s obdobnými frekvencemi).  AB 

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 26.1.2010 9:02

Když se griluje, tak se negenerují mikrovlny ale i.č. záření a tehdy se může dát do mikrovlnky cokoliv

Jenže mikrovlnky s grilem nabízejí kombinované režimy grilování a mikrovlný ohřev současně. Proto jsem se podivoval nad materiálem grilovacího stojanu.

                     
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 26.1.2010 10:13

O tom zda nějaký kovový stojan při puštěné mikrovlné troubě (na řežim mikrovln) vadí nebo nevadí se přesvědčíme snadno. Dáme jej do trouby a spustíme. Pokud tak nelítají blesky ani není slyšet nic, tak je to v pohodě a nevadí to.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 26.1.2010 10:51

V podstatě totéž bych mohl zkusit s těmi kovovými víčky sklenic. 
   Na sterilované ořechy nebo okurky je to jedno. Chuť a konzistence je optimální i po klasické proceduře a časová úspora oproti hrnci s termostatem a časovačem při větším počtu sklenic nebude žádná, ba naopak (nemusíte u toho být). Zajímavá však může být mikrovlnka při zavařování třeba masa či klobás, kterým hodinový var na kvalitě příliš nepřidá. Ruku na srdce, chuť i konzistence uzeného z komína a z konzervy se dost liší.

                     
host - 178.235 (?), 26.1.2010 15:14

Nesporná výhoda zavařování v mikrovlnce spočívá v ohřevu obsahu směrem zevnitř.Bude-li zájem v mikrovlnce zavařovat, pak  použít pouze troubu s otáčivým roštem a bedlivě tuto funkci střežit! Jinak může dojít k přehřátí jen některých sklenic a při manipulaci s nimi k vážnému zranění ! Každý kov (i Al víčko) uvnitř je určitým zkratem, který se přinejmenším neúměrně prohřívá a jen díky otáčení roštu je to (k určité škodě na magnetronu)únosné. U každého typu může být také výkon trouby jiný, dobré je (pomocí měření teplot) si vhodnou dobu zavařování u různých obsahů a objemů sklenic nejprve vyzkoušet.   AB          

                     
Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 222.238 (?), 26.1.2010 18:49

Ořechy stranou - tác i rošt v MW mohou být kovové, ale od sebe odizolované, jinak dochází k indukci a jiskření, které může totálně zničit zdroj záření. Talíře se zlatou obroučkou se nedají použít, protože zlatý proužek bývá rozpraskaný. Stejně dva buřty s hliníkovým škrtidlem uprostřed - sponečka také není z jedoho kusu. Nebo když některá žbrdlinka na roštu odstává, není přivařená, nastane stejný problém. To vše tvrdí můj zákonitý. 

A když už - v MW dělám pudink i krupicovou kaši, nikdy se totiž nepřipálí.

                     
host - 178.235 (?), 27.1.2010 8:27

Přiznám se, že některým pasážím příspěvku dost nerozumím("z jednoho kusu, žbrdlinka "aj.)Puding ani kaši nedělám ,ale nejednou se mně podařilo spálit popcorn .Nepřeji nikomu čichat ten zápach.Znovu varuji před možností zastavení otáčivého roštu hlavně při zavařování tekutých obsahů(nálevy, mošty,šťávy, voda) a před zavařováním více sklenic najednou v mikrovlnce bez otočného roštu.   AB

                     
host - 129.96 (?), 27.1.2010 8:42

Normální železo samozřejmě mikrovlnce vadí. Bez problémů je však do ní možné dávat nerez, což bude asi i případ Vašeho stojanu. Vím o čem mluvím, už léta ohřívám v nerezových miskách v mikrovlnce žrádlo kočkám.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika