Tradiční i netradiční recepty na vánočního kapra / i jiné ryby
|
|
 |
 |
micuko - Zlatý Zahrádkář (712) - 19.201 (?) 5.12.2009 21:01
U nás to taky na celé čáře vyhrává smažený kapr a bramborový salát.Dnes už je to jiné, bydlíme v domě, tady kapr má svou káď a to ostatní se odbývá venku ,ale v paneláku jsem si už neuměla představit, že by aspoň dva dny "neploval"kapr ve vaně a, že musíte znovu udělat v koupeně řádný úklid - a stejně po Novém roce najdete kdesi v koutku připláclou šupinu - I když jsem děsný nimra co se ryb týče, kdyby mě někdo přesvědčil, že ten špenát co mám na talíři je ryba, najdu kost i v něm ,ryby mám moc ráda, takový třeba tataráček z lososa, pstruh na másle, atd.Ryb je spousta a způsobů přípravy ještě víc, ale jak je tady už psáno, na Vánoce bez kapra a salátu to není to pravé ořechové.Hezký večer.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 244.161 (?), 1.12.2009 21:30, zobrazeno: 19864x
Blíží se vánoční svátky, zmatky se sháněním dárků, pečení cukroví... A co štědrovečerní večeře? Kapra, pstruha nebo jinou rybu - snad raději vepřový řízek bez kostí... Pochlubme se, co na sváteční stůl - něco dobrého netradičního do volátka. Hezké vánoce.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 244.161 (?), 5.12.2009 18:14
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 244.161 (?), 5.12.2009 18:35
Kdo má rád vepřový mozeček a nemá ho po ruce, je dobré ho nahradit krabičkou olejovek, které se usmaží společně s vejci, cibulkou a okoření se podle vaší chuti. Potom třeba namazat na chleba nebo na topinky. Hodí se spíš na Silvestra, snad i na Vánoce. Tak dobrou chuť.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
micuko - Zlatý Zahrádkář (712) - 19.201 (?), 5.12.2009 21:01
U nás to taky na celé čáře vyhrává smažený kapr a bramborový salát.Dnes už je to jiné, bydlíme v domě, tady kapr má svou káď a to ostatní se odbývá venku ,ale v paneláku jsem si už neuměla představit, že by aspoň dva dny "neploval"kapr ve vaně a, že musíte znovu udělat v koupeně řádný úklid - a stejně po Novém roce najdete kdesi v koutku připláclou šupinu - I když jsem děsný nimra co se ryb týče, kdyby mě někdo přesvědčil, že ten špenát co mám na talíři je ryba, najdu kost i v něm ,ryby mám moc ráda, takový třeba tataráček z lososa, pstruh na másle, atd.Ryb je spousta a způsobů přípravy ještě víc, ale jak je tady už psáno, na Vánoce bez kapra a salátu to není to pravé ořechové.Hezký večer.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.129 (?), 5.12.2009 20:48
vyprazaneho som jedol kym som nenavstivil morske krajiny. Najlepsia ryba aku som asi kedy jedol bola pecena v soli a podavana s citronovou stavou.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 244.161 (?), 20.12.2009 20:14
Kdo si koupí kapra a myslí si že bude mít mlíčí do polévky a on to je jikrnáč, nemusíte zoufat. Jikry v polévce, to je jako krupicová polévka, možná to někdo má rád. Z jiker jdou krásně udělat knedlíčky stejně jako játrové. Může se přidat i kousek masa a rozmixovat s vajíčkem, česnekem, kouskem másla, kořením podle chuti a zahustit strouháním. Je to fajn a žádné jikry v polévce neplavou. Dobrou chuť.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|